Categories
Operateri

Solarni punjači mobilnih u 5 gradova Srbije

MT:S i „Strawberry energy“, mlada preduzetnička kompanija čiji su osnivači studenti Univerziteta u Beogradu, postavili su u proteklih godinu dana javni solarni punjač „Strawberry drvo“ u Beogradu, Kikindi, Vranju, Boru i nedavno u Valjevu. Ovaj uređaj će ubuduće služiti građanima da pune baterije svojih prenosivih uređaja koristeći solarnu energiju. Uređaj ima veći broj priključaka koji odgovaraju svim modelima telefona i dostupan je svim građanima.

Pored punjenja baterija prenosivih uređaja, solarni punjač omogućava i besplatno surfovanje internetom putem modernizovane mt:s mreže. Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži omogućavaju da se brzo i bez zastoja učitavaju audio i video klipovi visoke rezolucije, preuzimaju aplikacije, ili na internet postavljaju fotografije i video materijal.

Telekom Srbija je, kroz program postavljanja solarnih punjača za mobilne ure&#27 3;aje, objedinio svoja nastojanja na polju društvene odgovornosti u oblastima zaštite životne sredine, podrške preduzetništvu mladih i ulaganja u zajednicu. Na ovaj način, kompanija je želela da ukaže i na značaj korišćenja obnovljivih izvora energije i primene inovativnih rešenja u oblasti zaštite životne sredine.