Operateri

Sonja Šulović prvi laureat “Vip iskorak” nagrade

Vip mobile i Beogradski festival igre dodelili nagradu za doprinos popularizaciji umetničke igre

Beograd, 17.10.2014. – U okviru izložbe fotografija sa 11. Beogradskog festivala igre, koja je sinoć otvorena u galeriji Štab, novinarki dnevnog lista Blic, Sonji Šulović, dodeljena je nagrada „Vip iskorak“. Odlukom stručnog žirija odabran je prvi laureat novinarske nagrade za doprinos popularizaciji umetničke igre u Srbiji, a priznanje je uručio Andreas Graf, direktor/CFO kompanije Vip mobile, koja je već sedam godina generalni sponzor festivala.

Sonja Šulović, laureat nagrade Vip iskorak, Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Andreas Graf, direktor CFO Vip mobile
„Zahvaljujem se Vipu, Beogradskom festivalu igre i Aji Jung na tome što cene trud novinara da upoznaju i predstave jednu tako kompleksnu igru i široj publici malo poznatu umetnost kao što je baletska. Uvek je zadovoljstvo raditi sa profesionalcima, pa se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti da „igramo“ zajedno“, izjavila je Sonja Šulović, koja je svojim radom doprinela popularizaciji igre isprativši celokupan program i aktivnosti festivala.
Nagrada ima za cilj da afirmiše novinare i redakcije kulture, da predstavi savremene načine i mogućnosti najavljivanja i praćenja umetničkih događaja, kao i da ohrabri medije u kreiranju nove pozorišne i baletske publike. Nagrada za kontinuirano i autentično praćenje inostrane i domaće plesne scene će se od 2014. godine dodeljivati svake godine, u periodu između dve edicije Beogradskog festivala igre.
Izložba fotografija Jelene Ćalasan, nastalih iza kulisa 11. Beogradskog festivala igre, otvorena je za sve posetioce danas u periodu od 16 do 22 časova. Fotografije ilustruju proces nastajanja predstava koje su oduševile beogradsku publiku, posebnu atmosferu teatra tokom priprema igrača, koreografa i pozorišnih tehničara. U okviru programa „Vip talenti“, autorka će danas održati i kreativnu foto radionicu za najmlađe ljubitelje umetničke igre.

Leave a Reply