Vip Beach Masters 2013
Operateri

Spektakularna završnica Vip Beach Mastersa 2013

Nakon uzbudljivih finalnih mečeva na Vip Beach Masters turniru na Adi Ciganliji, završeno je Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje šestu godinu zaredom organizuju Odbojkaški savez Srbije i kompanija Vip mobile. Sjajnim nastupom na turnirima u čak deset gradova širom Srbije tokom prethodna dva meseca, titulu šampiona u konkurenciji muškaraca osvojili su Siniša Antonić i Marko Galešev, dok su prvo mesto u nacionalnom šampionatu kod dama zauzele Nataša Ševarika i Nina Škarić. Pored titule prvaka, najbolje ekipe su osvojile i vredne nagrade iz fonda od 11.500 evra, koji je kompanija Vip mobile obezbedila za sezonu 2013.

Do pobede na poslednjem turniru sezone došli su Siniša Antonić/Marko Galešev pobedom nad Miljanom Kikovićem i Markom Nikolićem, dok je treće mesto pripalo Stefanu Basti i Igoru Tešiću, koji su u meču za bronzu savladali duo Nenad Tatić/Nenad Simeunović rezultatom 2-0 (23-21, 21-19). U ženskoj konkurenciji na Adi Ciganliji pobedio je duo Milena Matić i Katarina Živković. One su nakon neizvesnog meča slavile protiv ovogodišnjih šampionki turnira, Nataše Ševarike i Nine Škarić 2-0 (21-14, 21-18), dok su se na treći stepenik pobedničkog postolja popele Aleksandra Frajtović i Isidora Egić.

apv

vip-beachmasters

Odbojka na pesku postala je jedan od najpopularnijih letnjih sportova u Srbiji, a ovogodišnje prvenstvo je najveće do sada. Zahvaljujući zalaganju organizatora, ali i velikoj podršci lokalnih samouprava, ove sezone, pored beogradskog finala, turniri su održani i u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Užicu, Aranđelovcu, Baču, Velikom Gradištu, Kanjiži, Temerinu i Kraljevu. Pored toga, Srbija je imala čast da bude domaćin i dva internacionalna turnira, koji su organizovani pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije: CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2013 i CEV kontinentalni kup u kadetskoj konkurenciji – kvalifikacije za Olimpijske igre mladih.

Vip Beach Masters škola odbojke, koju treću godinu zaredom vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, i ove godine omogućila je mališanima da se oprobaju u ovom uzbudljivom sportu. Ove sezone u deset gradova, više od 3000 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina naučili su osnove odbojke na pesku. Po prvi put ove godine, u Beogradu je organizovan i četvorodnevni Kids Beach Volley kamp za 40 dečaka i devojčica iz 10 gradova, koji su pokazali najbolje znanje odbojke na pesku na prethodnim turnirima.

Kao i svake godine, veliki broj partnera kompanije Vip mobile prepoznao je važnost ulaganja u razvoj jednog od olimpijskih sportova kakav je odbojka na pesku. Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Opel, Hypo Alpe Adria, Aqua Viva, Clipsy, DaCapo, kao i gradovi u kojima se turniri održavaju, a kompanija Wiener Stadtische osigurala je ceo turnir. Medijski partneri Vip Beach Masters sezone su RTS, Gloria, 24 sata, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda.

Leave a Reply