Operateri

Stručna praksa u Vip mobajlu kao prilika za usavršavanje znanja

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić ocenila je danas da je tehničko obrazovanje na fakultetima kvalitetno, ali da je studentima neophodno i neposredno iskustvo kako bi se upoznali sa pravim izazovima i problemima u poslu sa kojima će se suočavati.

Matić je tokom susreta sa trećom generacijom studenata koji su na dvomesečnoj praksi u kompaniji “VIP mobajl” poručila da je praksa idealna prilika i za to da se izaberu najbolji koji će doprineti boljem poslovanju svake kompanije.

Idealno je, kako je ocenila, kada mladi ljudi imaju motivaciju da studiraju ono što danas u svetu predstavlja jedan od sektora sa najvećim rastom, ali i kompanije koje rade u Srbiji treba da obezbeđuju kvalitetne ljude koji će omogućiti razvoj tog sektora u našoj

Jasna Matić i Tanasis Kacirumpas

zemlji.

Ona je posebno istakla rad tima studenata na razvoju tehnologija koje omogućavaju menjanje operatera uz zadržavanje broja telefona, i potvrdila da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor o nabavci softvera i opreme za realizaciju ovog projekta.

Predsednik Upravnog odbora “VIP mobajl” Tanasis Kacirumpas naglasio je da je praksa u toj kompaniji prava prilika za studente da upoznaju stvarni svet telekomunikacija i ovu dinamičnu industrijsku oblast.

Postoji izreka koja kaže “pokažite mi mladu generaciju i reći ću vam budućnost zemlje”, a naša iskustva sa mladim, talentovanim ljudima iz Srbije već treću godinu za redom zaista su dobra, poručio je on.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat je najbolja investicija u budućnost, posebno u oblasti telekomunikacija, a kompanija je do sada zaposlila i osam studenata koji su već prošli praksu u VIP-u.

Studenti koji svoju praksu završavaju za nekoliko dana raspoređeni su u različitim sektorima kompanije – od sektora tehnologije, proizvoda i usluga do finansija.

Nakon radne prakse u VIP-u, očekuje ih putovanje u centralu Telekom Austrija Grupe u Beču, nakon čega počinju pripreme za upis master i doktorskih studija čiju prvu godinu finansira “VIP mobajl”.

Projekat ”Budi VIP student” pokrenut je u novembru 2007. godine, stipendijama je do sada nagrađeno 60 studenata, a “VIP mobajl” je u projekat uložio 370.000 evra.

Leave a Reply