Operateri

Telekom Srbija i mt:s od 1. januara 2013. poskupljuju cenu razgovora

Telekom Srbija obaveštava korisnike da će od 1. januara 2013. godine izvršiti usklađivanje cena saobraćaja u svim postpaid tarifama i tarifama mt:s Kontrola troškova iz svoje ponude i to kako u novim koje korisnici trenutno mogu da izaberu, tako i u svim starim tarifnim profilima koje pojedini korisnici i dalje koriste.

Cilj ovog usklađivanja je formiranje jedinstvene i što jednostavnije ponude Telekoma Srbija, prilagođene svim korisnicima. Usklađivanje se ogleda u formiranju jedinstvenih cena saobraćaja koje će se primenjivati nakon potrošenih minuta, SMS poruka i data saobraćaja koji su uključeni u mesečnu pretplatu postpaid tarifnih profila, odnosno na cene saobraćaja koje će se primenjivati u tarifnim profilima mt:s Kontrola troškova i u većini tarifnih profila će predstavljati neznatno poskupljenje, a u pojedinim pojeftinjenje.

Posle ovih promena cena uspostave veze za sve pozive će biti 6,99 dinara, cena minuta razgovora sa svim mrežama u nacionalnom saobraćaju će biti 7,89 dinara tokom celog dana, slanje jedne SMS poruke brojevima u Srbiji će se naplaćivati 3,89 dinara, MMS poruke 12 dinara, dok će se razmena 1 kB podataka naplaćivati 0,05 dinara.

Korisnici postpaid tarifnih profila u kojima mogu da definišu tri Friends & Family broja iz mt:s mreže sa ovim brojevima će moći da razgovaraju po 50 % nižoj ceni minuta razgovora, dok će korisnici Zvezda i Partizan postpaid tarifa minut razgovora i SMS poruke ka svojim Friends & Family brojevima plaćati 1 dinar.

Takođe, Telekom Srbija će od 1. januara 2013. godine izvršiti i korekciju cena međunarodnih poziva u okviru usluga InoCall i InoCall Plus namenjenih korisnicima fiksne i mobilne telefonije, a u skladu sa promenom deviznog kursa i ostalih troškova. Uz ovu korekciju, cene poziva ka većini međunarodnih destinacija će biti već od 5,04 dinara po minutu razgovora, dok će, na primer, pozivi ka mobilnim mrežama u Italiji, Švajcarskoj, Irskoj, Velikoj Britaniji, Danskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji i još nekim državama u Evropi i svetu pojeftiniti od 0,85 do čak 12,04 dinara po minutu.

3 thoughts on “Telekom Srbija i mt:s od 1. januara 2013. poskupljuju cenu razgovora

  1. Aca

    Ма има да се одјавим од њих. Ионако су некоректни, а сад још и поскупљење.

  2. nasamaren

    . Kontrola troskova gde je poruka bila manje od 1 din,kao i mms. sad je skuplja 400% odnosno 1200% za mms. Da li je to neznatno poskupljenje? Ako sam do sad sa kontrolom troskova uklapao se sa 1000 din mesecno. sada mi treba najmanje 4000 za iste usluge slanja poruka. mms ne smem ni da racunam,recimo da se toga odreknem. Uzeo sam paket na 2 god,koji vise ne lici na iste uslove. ostaje mi jedino da im sledecu godinu i kusur isplatim po 1000din mesecno i izdrzim. i pobegnem sto dalje od njih.

Leave a Reply