telenor
Operateri

Telenor: Finansijski rezultati u drugom kvartalu 2013.

Prihodi kompanije Telenor Srbija u drugom kvartalu 2013. iznose 10,568 milijardi dinara, što je povećanje od 4,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Broj pretplatnika porastao je za 1,1 odsto u odnosu na drugi kvartal 2012. i iznosi 3,2 miliona. Kapitalne investicije ostaju intenzivne u 2013. i usmerene su na dalje širenje i unapređenje mreže i informativnih sistema.

telenor

„Naše poslovanje susreće se sa sve izazovnijim okruženjem u privredi Srbije, kao i snažnom konkurencijom na tržištu. Čak i u takvim okolnostima, obezbedićemo solidan rast prihoda i dalje ojačati našu tržišnu poziciju. Nastavićemo da unapređujemo kvalitet i raznovrsnost usluga koje nudimo našim korisnicima, i da, zahvaljujući značajnim ulaganjima u mrežu i informativne sisteme, poboljšavamo njihovu brzinu i dostupnost,“ kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija.

U drugom tromesečju 2013. Telenor Grupa ostvarila je prihode od 25,7 milijardi norveških kruna što predstavlja organski rast prihoda od 2 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,86 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 34 odsto, a protok operativne gotovine 5,37 milijardi norveških kruna.

Leave a Reply