Operateri

Telenor ima 1% manje korisnika u drugom kvartalu, prihodi stagniraju

Kompanija Telenor Srbija ostvarila je prihod od 10,236 milijardi dinara u drugom kvartalu 2014. Ne računajući promenu cena interkonekcije, prihodi su bili na istom nivou u poređenju sa drugim kvartalom u 2013. Bazu pretplatnika čini 3,1 milion korisnika, što je pad za 1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
„Srbija je u velikoj meri pogođena nesrećnim i katastrofalnim poplavama u maju. U sprezi sa drugim mobilnim operatorima, Telenorov prioritet bio je da svoje usluge učini dostupnim tokom vanredne situacije i neposredno nakon nje, kao i da obezbedi tekuću finansijsku i humanitarnu pomoć,“ kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija u kompaniji Telenor Srbija. „Poplave su nanele štete privredi, što je donelo nove izazove već konkurentnom tržištu telekomunikacija. Ostajemo usredsređeni na jačanje naše vodeće tržišne pozicije i održavanje zdravih nivoa profitabilnosti. Nastavićemo da pružamo izuzetno korisničko iskustvo, daljim jačanjem kvaliteta naših usluga i uvođenjem inovativnih digitalnih servisa.“
 telenor
U drugom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 26,8 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1,6 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,616 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 36 odsto, a operativni novčani tok je 5,6 milijardi norveških kruna.

2 thoughts on “Telenor ima 1% manje korisnika u drugom kvartalu, prihodi stagniraju

  1. salepetrovic

    Korisnika će uskoro imati još i manje. Naime, na svim paketima bilo da su prepaid ili postpaid su ukinuli neograničeni internet (koji je ionako bio neograničeno spor kad su se potrošili “brzi megabajti”, a kod prepaid paketa se to “brzi megabajti” može reći samo u ironiji). MTS i Vip imaju pakete sa neograničenim internetom i od sledećeg meseca ću i ja preći kod drugog operatera. Trenutno razmišljam o Vipu jer MTS nikad nisam voleo, ali još razmišljam – sigurno je samo da se u telenor neću vraćati. Kada sam potpisivao ugovor tamo je stojalo da se nakon potrošenih “brzih megabajta” internet može nadalje besplatno koristiti po smanjenoj brzini protoka. Pošto su to ukinuli znači da su me prevarili, a ja sa prevarantima ne poslujem.

  2. steluk

    telekom ce da mazne vipu i telenoru mnogo pretplatnika, zahvaljujuci paketima, a opet ce da izgubi i on mnogo, jer ce sbb im uzeti pretplatnike zbog besplatnog fiksnog telefona.
    i neka, pogotovu telenor koji je postao jako uobrazen i bezobrazan zbog svoje jake tehnologije. jos kad bi drzava dozvolila jos po nekog provajdera, pa da se medjusobno pojedu.

Leave a Reply