Operateri

Telenor obezbedio računare za učenike u Opštini Mionica

Đaci osnovnih škola “Milan Rakić” i “Živojin Mišić” iz Opštine Mionica moći će da savladaju veštine korišćenja računara, različite programske jezike i surfovanje internetom, zahvaljujući računarima koje im je obezbedila Telenor fondacija. U većini izdvojenih odeljenja ove dve škole biće raspoređeno 18 računara.

“Svesni smo koliko je u današnjem svetu važno biti informisan i koristiti moderne tehnologije i njene potencijale na pravi način. Đaci u našoj opštini žele da koriste računare i mi smo srećni što ćemo zahvaljujući Telenor fondaciji moći da im otvorimo vrata digitalnog sveta. Verujemo da će stečeno znanje prenositi i svojim drugarima i članovima porodica”, rekao je načelnik Opštinske uprave Mionica Goran Rangelov.

telenor fondacija

Računari su izuzetno korisno edukativno sredstvo koje u velikoj meri podiže kvalitet obrazovnog rada sa učenicima, posebno ako se sa njihovom primenom u nastavi otpočne u najranijim godinama školovanja.

“Razvoj moderne tehnologije zahteva da deca idu u korak s vremenom. Zahvaljujući ovom projektu, smanjićemo digitalni jaz između đaka u ovom kraju i njihovih vršnjaka u ekonomski razvijenijim opštinama”, rekla je Ivana Matijević, upraviteljica Telenor fondacije.

Leave a Reply