Operateri

Telenor obnovio ulični nameštaj u opštini Stari grad

Sekretarijat za privredu gradske uprave grada Beograda obnovio je više od 50 betonskih umetničkih klupa, postavljenih na Ušću, Kalemegdanu i pristaništu kod Beton hale 2008. godine u okviru Belefovog projekta „Art2SitOn. Taj projekat pokrenut je u saradnji sa Telenor fondacijom i platformom za savremenu umetnost „Kiosk“.

Domaći savremeni umetnici Žana Poliakov, Aleksandar Denić, Mladen Hrvanović, Igor Štanglicki i Stefan Ikonić autori su idejnih rešenja za izgled klupa, koje se već tri godine nalaze na najposećenijim gradskim lokacijama. Za to vreme one su postale prepoznatljiv i omiljeni ulični nameštaj kako Beograđana tako i posetilaca grada.

„Iako se klupe redovno čiste, bilo ih je potrebno osvežiti i obnoviti i veoma nam je drago da nas je Telenor pozvao da se uključimo. Planiramo da od naredne godine redovno održavamo klupe koje se nalaze na javnim površinama na teritoriji naše opštine i svake sezone ih obnavljamo, dajući tako priliku svima da u njima uživaju“, kaže Ana Danilović, zamenica predsednice opštine Stari grad.

Izlaganje umetničkih dela na javnim površinama odavno je prepoznatljiv koncept u svetu, a zahvaljujući podršci uprave grada i inicijativi Kiosk-a, Belefa i Telenora i u Beogradu će još dugo moći da se uživa u umetnosti na otvorenom.

Leave a Reply