Operateri

Telenor olimpijcima poklonio minute, poruke i Internet za komunikaciju iz Londona

Uoči Olimpijskih igara, Olimpijski komitet Srbije i Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, organizovali su još jedno druženje olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju u Londonu sa predstavnicima medija. Cilj ovog druženja je da se dodatno podrže i promovišu sportisti, i približe javnosti.

Plivači Miroslava Najdanovski, Čaba Silađi i Radovan Siljevski, kajakaš Marko Novaković, Jasna Šekarić, reprezentativka u streljaštvu, biciklisti Ivan Stević i Gabor Kasa i atletičar, desetobojac Mihail Dudaš uručili su akreditacije novinarima koji će ih pratiti na Olimpijskim igrama. Nakon toga, olimpijci Srbije pričali su o završnim pripremama i očekivanjima u Londonu, kao i o načinu na koji prikupljaju dodatnu energiju za najveće planetarno takmičenje.

Druženju su prisustvovali Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i u ime Telenora Maja Nibel, izvršna direktorka Ljudskih resursa, koja je sportistima poželela srećan put i dobre rezultate u Londonu uz još jedan znak podrške olimpijcima.

„Veoma je važno da u Londonu svi budemo jedan tim, a samim tim i da i novinari i sportisti sarađuju i potrude se da predstave Srbiju u najboljem svetlu. Ovakva druženja i okupljanja su veoma važna kako bi se novinari i olimpijci bolje upoznali, i zbog toga bih se još jednom zahvalio kompaniji Telenor, generalnom sponzoru Olimpijskog tima Srbije, što je podržao ovu aktivnost i način da se dodatno promovišu olimpijci Srbije“, kaže Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Pored toga što Telenor svim članovima Olimpijskog tima poklanja pametne telefona i posebne tarifne pakete, dodatno iznenađenje je i po 30 000 dinara za razgovore, poruke i korišćenje Interneta, kako bi im komunikacija iz Londona bila što lakša i kvalitetnija.

O završnim pripremama novinarima je govorio šef Misije Srbije za London prof dr. Branislav Jevtić.

„U poređenju sa Igrama u Pekingu, na kojima smo imali 92 sportista u 11 sportova, u Londonu će nas predstavljati 115 sportista u čak 15 sportova. U ovom trenutku u toku su poslednje administrativne i tehničke pripreme za odlazak i sve teče prema planu“, kaže Jevtić.

U poslednjih 10 dana timu su se pridružili i Miroslava Najdanovski, Čaba Silađi i Radovan Siljevski.

Leave a Reply