Operateri

Telenor ostvario prihod od 84 miliona evra u drugom kvartalu

U drugom kvartalu 2009, kompanija Telenor d.o.o. ostvarila je prihod od 7,92 milijardi dinara (84,34 miliona evra), što je za 1 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Navedenom rastu uglavnom su doprineli prihodi od novih postpejd korisnika.

Ostvarena EBITDA (profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova deprecijacije i amortizacije) umanjena je za 4 odsto u lokalnoj valuti. Kapitalna ulaganja smanjena su za 15 odsto, usled manjeg obima investiranja u mrežu.

Ukupni prihodi za drugi kvartal iznose 7,92 milijardi dinara, odnosno 84,34 miliona evra (obračunato po prosečnom dnevnom kursu RSD/EUR za drugo tromesečje).

Ukupni prihodi za prvo polugodište 2009. iznose 15,47 milijardi dinara, odnosno 164,73 miliona evra (obračunato po prosečnom dnevnom kursu RSD/EUR za prvo polugodište).

U drugom kvartalu ove godine zabeležen je rast od 1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. U prvom polugodištu ove godine zabeležen je rast od 2,3 odsto u odnosu na isti period lane, i to u uslovima svetske finansijske krize.

Broj korisnika Telenorove mreže u Srbiji sada iznosi 2.831.000 po strožijem sistemu računanja, koji uzima u obzir samo korisnike koji su kontinuirano generisali prihod tokom tri meseca.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 168 miliona korisnika, od čega 2,831 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Leave a Reply