Operateri

Telenor peti put dodeli nagrade Prof dr Ilija Stojanović na ETF-u u Beogradu

Diplomcima odseka za telekomunikacije fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu pored novčanih nagrada i tablet računari uz neograničen pristup Internetu tokom cele godine

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ koju tradicionalno dodeljuje Telenor fondacija, ove godine dobili su najbolji studenti diplomci odseka za telekomunikacije, autori najboljih studentskih radova konferencije TELFOR 2011, kao i autor najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom časopisu.

Kao i prethodnih godina, nagrade su uručili predstavnici kompanije Telenor na Svečanoj akademiji povodom proslave dana Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nagrađeni diplomci su: Zdravko Zubac, diplomac Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Dušan Cvetković sa Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Siniša Suzić, student Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Tri nagrađena studentska rada su: „Poređenje pet antena za WBAN primene“ Aleksandre Krnete, studentkinje Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, „Digitalni štimer za gitaru“ autora Miodraga Stanojevića i Miloša Bjelića, studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i „Implementation of LT codes on TelosB platform“ Jelene Milošević, studentkinje Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagradu za najbolji objavljeni stručni rad dobili su Miodrag Tasić i Branko Kolundžija za „Efficient Analysis of Large Scatterers by Physical Optics Driven Method of Moments“.

„Telenor fondacija ulaže u mlade, talentovane ljude u Srbiji želeći da ih podstakne da svoj rad tu i nastave. Osim novčanih nagrada, ove godine će diplomci moći da u svom radu koriste i najnovije tehnologije koje kompanija Telenor nudi – tablet računare, uz neograničen pristup Internetu tokom cele godine”, kaže Jakov Stojanović, šef Službe za planiranje jezgra mreže i servisa u Telenoru.

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesora dr Iliju Stojanovića, koji je dao i veliki doprinos razvoju kompanije Telenor. Bio je pionir modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivač katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svih generacija današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija, koji su sada nosioci ove industrije.

Leave a Reply