Google Android · Mobilne aplikacije · Operateri

Telenor proglasio pobednike poslednjeg kruga takmičenja za najbolju android aplikaciju

Završen je poslednji krug takmičenja za najbolju android aplikaciju u organizaciji Telenora i Samsunga. Tema poslednjeg kruga takmičenja bila je „Lokalni heroj“; cilj je bio da se podstakne razvoj domaćih aplikacija, poput onih za omiljeni lokalni sportski klub, opštinu, pozorište i mnoge druge.

U poslednjem krugu bila je započeta čak 1,231 android aplikacija, a uslove za ulazak u konkurenciju za nagrade ispunilo je njih 197.

Proglasenje pobednika poslednjeg kruga Telenor i Samsung App Builder takmicenja

Prvo mesto osvojile su aplikacije „Naselje Stepa“ autora Raše Mladenovića, „Belgrade Zoo“ Daniela Fizešana i „Nacrtna geometrija korak po korak“ Petra Pejića. Drugo mesto pripalo je aplikacijama „Rakia bar“ Željka Jovanovića, „Pet centar“ Darka Đokovića i „Vranje, moj grad“ Stevice Arsića, dok su treće mesto zauzele aplikacije „Novi Beograd“ Nenada Stamenića, „Milan Konjović“ Andreja Lazića i „Dunavski park“ Verice Kuzmanović.

 

Od januara 2013. do januara 2014, koliko je ukupno trajalo takmičenje za najbolju aplikaciju, učestvovalo je 28,409 takmičara, prijavljeno je 8,785 aplikacija, a više od 800 aplikacija je bilo funkcionalno i spremno za objavljivanje na App Store.

 

„Svi kreativni i inovativni ljubitelji android aplikacija imali su priliku da učestvuju na konkursu. Učesnicima nije bilo neophodno tehničko znanje iz programiranja već samo želja i dobre ideje da kreiraju aplikacije pomoću jednostavne platforme na portalu Dobre stvari“, kaže Uroš Zorić, eBusiness administrator u Telenoru.

 

Samsung je uručio ukupno devet nagrada pobednicima trećeg ciklusa: po tri Smart televizora, telefona Galaxy Note 3 i tableta Galaxy Note 10.1.2014 edition. Takođe, kompanija Wireless Media nagradila je 100 najboljih učesnika dodelivši im profesionalne licence pomoću kojih će moći da prave složenije aplikacije i plasiraju ih na Google Play.

 

Sve aplikacije se mogu naći u okviru App Builder-a na portalu Dobre Stvari.

 

Leave a Reply