Operateri

Telenor proslavio 6 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Uve Fredhajm (Ove Fredheim), novi generalni direktor Telenora u Srbiji, predstavljen je javnosti na proslavi povodom šest godina poslovanja kompanije u našoj zemlji. Na novoj funkciji Fredhajm je zamenio Ćel-Mortena Jonsena, koji je postao izvršni potpredsednik Telenor grupe i direktor Telenorovih evropskih operacija.

Za šest godina koliko posluje na srpskom tržištu, Telenor je kompletno renovirao mrežu koja je sada jedna od najbržih i najsavremenijih u Evropi, neprekidno ulagao u razvoj usluga ali i srpskog društva pružajući podršku ugroženim društvenim grupama, sportu i obrazovanju.

Kompletna obnova Pametne mreže, koja podržava najnaprednije uređaje i telefone, predstavlja jednu od najvećih kapitalnih investicija u Srbiji. Mesec i po dana pre najavljenog roka, Telenor je unapredio kompletnu 3G mrežu i primenio HSPA+ 42Mbps tehnologiju na teritoriji cele Srbije, u oblastima pokrivenim 3G signalom.

Unapređenjem svih 3G baznih stanica ovom tehnologijom korisnicima su omogućene realne brzine preuzimanja podataka u proseku od 10 do 20 Mbps, još brže i kvalitetnije surfovanje internetom i bolje korisničko iskustvo sa uređajima.

Telenor grupa šesti je po veličini mobilni operator na svetu i na 11 tržišta ima 150 miliona korisnika, od čega 3,13 milion u Srbiji. Telenor nudi usluge koje pomažu korisnicima da budu povezani sa ljudima i informacijama do kojih im je stalo, bez poteškoća i na predvidiv način. U skladu sa tim, na tržište Srbije uveo je jedinstvene Prenesi pakete i uslugu Moj meni, koje omogućavaju visoku personalizaciju ponude.

Leave a Reply