telenor
Operateri

Telenor protiv odlaganja prenosivosti fiksnih brojeva

Kompanija Telenor u Srbiji objavila je da se protivi odlaganju uvođenja usluge prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji za više od godinu dana jer je to u suprotnosti sa regulativom i produžava monopol državnog operatera

“Takva odluka doprinela bi da strani investitori vide poslovno okruženje u Srbiji kao neizvesno i nesigurno, i nanela direktnu štetu poslovanju Telenora kao jednog od operatora fiksne telefonije u Srbiji”, kazao je agenciji Beta generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm.

telenor

Prema informacijama agencije Beta, Ratel je uputio operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine.

Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena jer državna kompanija Telekom Srbije, koji ima najveće učešće na srpskom tržistu fiksne telefonije, nije bila spremna za to.

Fredhajm je kazao da je prenosivost broja usluga koja bi dodatno liberalizovala tržište fiksne telefonije i ojačala konkurentnost, od čega najviše koristi uvek imaju korisnici.

Leave a Reply