Operateri

Telenor pustio u rad najnoviji servis “Telenor banke”

Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške posetio je danas kompaniju Telenor, najvećeg pojedinačnog stranog investitora u Srbiji. Tom prilikom predstavljena je najnovija usluga na domaćem bankarskom tržištu – otvaranje tekućeg računa bez odlaska u banku. Domaćin događaja bio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji, a o budućnosti inovacija i odnosima Srbije i Norveške govorili su Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Dilek Ajhan, državna sekretarka Ministarstva industrije, trgovine i ribarstva Kraljevine Norveške i Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke.
„Počastvovani smo posetom Njegovog kraljevskog visočanstva krunisanog Princa Hokona od Norveške Telenoru. Tokom osam godina poslovanja uložili smo više od 340 miliona evra u brojne projekte u Srbiji, a nojnoviji je otvaranje Telenor banke u koju se ulaže 40 miliona evra. Nastavićemo da investiramo na tržištu Srbije jer smo inovativna kompanija vođena željama i potrebama svojih korisnika. Nastojimo da budemo pouzdan partner državi Srbiji i odgovoran norveški investitor uvek spreman da pruži podsticaj razvoju lokalne ekonomije“, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.

telenor banka

Ovom prilikom Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške simbolično je označio i početak rada najnovijeg servisa kojim Telenor banka postaje jedina banka u Srbiji u kojoj korisnik može fizički da otvori račun bez odlaska u poslovnicu.

“U prethodnoj godini u Srbiji je ukupan prihod na tržištu telekomunikacija iznosio 4,85 odsto bruto domaćeg proizvoda, a konstantno se nastavljaju ulaganja u ovu oblast. Tome značajno doprinose i investicije Telenora koje predstavljaju potvrdu da su kredibilan partner na tržištu Srbije. Norveška je jedan o najznačajnijih investitora u zemlji i trudićemo se da i u budućnosti ostvarimo još intenzivniju saradnju“, rekla je Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Mobilna aplikacija na IOS platformi

Nakon dolaska iPhone-a u Telenorovu ponudu, Telenor banka predstavlja i mobilnu bankarsku aplikaciju za IOS platformu. Sa predstavljanjem ove dve usluge, Telenor banka nastavlja sa uvođenjem inovacija u svoj koncept mobilnog onlajn bankarstva spajajući telekomunikacijske i finansijske servise. Svi zainteresovani građani mogu da odaberu prilikom registracije u internet ili mobilnoj aplikaciji banke opciju da neophodnu ugovornu dokumentaciju dobiju na kućnu adresu. Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora, koji ima blizu 180 miliona korisnika na 13 tržišta. Tokom 2013. godine Telenor je preuzeo 100 odsto akcija KBC Banke sa ciljem da građanima Srbije posredstvom Telenor banke ponudi savremene i inovativne mobilne i internet finansijske usluge.

Leave a Reply