telenor
Operateri

Telenor Srbija preuzima hrvatski Tele2?

Zagrebački “Večernji list” piše da je vrlo izgledno će norveški “Telenor” preko svoje kompanije u Srbiji preuzeti hrvatskog mobilnog operatera “Tele2”.

“Večernji” ocenjuje da bi u Hrvatskoj uskoro moglo da dođe do jednog od najvažnijih preuzimanja u protekloj deceniji.

Prema saznanjima “Večernjeg lista”, dve veoma ugledne telekomunikacione kompanije trenutno vrše dubinsko snimanje poslovanja “Tele2”, trećeg po veličini mobilnog operatera u Hrvatskoj, iza “Hrvatskog telekoma” i “Vipnet”-a.

telenor

Jedna od te dve ugledne kompanije je, kako navodi zagrebački list, norveški “Telenor”. Navodno je vrlo izgledno da će “Telenor” preko svoje kompanije u Srbiji preuzeti i hrvatski “Tele2”, čiji je vlasnik istoimena švedska kompanija.

Inače, u Švedskoj, koja je izrazito napredno i zasićeno tekomunikaciono tržište, “Telenor” i “Tele2” žestoki su konkurenti, ali u pojedinim poslovnim segmentima blisko sarađuju. Dubinsko snimanje u “Tele2” navodno je pri samom kraju, pa se preuzimanje, koje bi sproveo “Telenor Srbija”, čini verovatnim.

S obzirom na to da će, po svemu sudeći, doći do preuzimanja iz Srbije, to će biti dosad najveće preuzimanje neke hrvatske kompanije koju je sprovela kompanija sa sedištem u Srbiji.

“Večernji list” ocenjuje da će, ukoliko dođe do ovog preuzimanja, to biti samo jedan od dokaza da je težište operacija velikih svetskih kompanija počelo da se premešta iz Hrvatske prema Srbiji.

“Tele2” bez komentara

Na pitanje “Večernjeg lista” o prodaji “Telenoru”, iz hrvatskog “Tele2” su odgovorili da takve informacije ne komentirišu. (izvor: B92/ekapija)

Leave a Reply