Operateri

Telenor Srbija trenutno ima bazu od 3,1 miliona korisnika

Kompanija Telenor Srbija ostvarila je prihod od 9.873 milijarde dinara u prvom kvartalu 2014. Ne računajući promenu cena interkonekcije, prihodi su povećani za 1 odsto u poređenju sa prvim kvartalom u 2013.

Bazu pretplatnika čini 3.1 milion korisnika, što je pad za 3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

„Ekonomsko okruženje u Srbiji i dalje je izazovno. Konkurencija je jaka, ali smo uprkos tome učvrstili vodeću poziciju na tržištu i zadržali zdravu profitabilnost“, kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija u kompaniji Telenor Srbija. „Ostali smo fokusirani na unapređivanje Pametne mreže u pogledu pokrivenosti, brzine i sigurnosti, kao i na pružanje inovativnih usluga jednostavnih za korišćenje, a poslednji primer za to je digitalni servis Capture. Nastavljamo sa ulaganjima u mrežu i usluge pružajući vrhunsko korisničko iskustvo.“

telenor

U prvom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 26,5 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1,5 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,3 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 35 odsto, a operativni novčani tok 5,6 milijardi norveških kruna.

Leave a Reply