telenor_internet
Operateri

Telenor Srbija u prvom kvartalu preko 9 milijardi prihoda

Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom tromesečju ove godine iznose 9,339 milijardi dinara, što je povećanje od 7 odsto u odnosu na isti period u 2011.

Telenor, koji u Srbiji posluje u okviru norveške Telenor grupe, ima 3,11 miliona korisnika u Srbiji, što je za dva odsto više nego u prvom tromesečju prošle godine. Kapitalni troškovi manji su nego prošle godine zahvaljujući modernizaciji mreže, koja je završena u ovom kvartalu.

„Korisnici su nastavili da pozitivno reaguju na našu ponudu na tržištu, što je dodatno ojačalo našu poziciju. Održali smo stabilan rast prihoda, iako sporijim tempom nego u prethodnoj godini. Razvoj poslovnog plana i stroga optimizacija troškova omogućavaju stabilne i dobre operativne rezultate, iako su marže neznatno niže zbog povećanih ulaganja u mobilne aparate,” kaže Erlan Netten, izvršni finansijski direktor Telenora u Srbiji.

U prvom tromesečju 2012. godine, Telenor grupa imala je prihod od 25,1 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast od 8 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosi 7,7 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 30,8 odsto, a protok operativne gotovine 5,3 milijarde norveških kruna. Zahvaljujući Telenorovim konsolidovanim poslovnim aktivnostima u sektoru mobilne telefonije, ova kompanija sada ima preko pet miliona pretplatnika više nego u prethodnom kvartalu.

Leave a Reply