telenor
Operateri

Telenor Srbija uvećao prihode za 7,8 procenata

Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom kvartalu ove godine iznose 10,064 milijardi dinara, što je povećanje od 7,8 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Broj pretplatnika porastao je za 3,3 procenta u odnosu na prvi kvartal 2012, na 3,2 miliona. Nakon završetka modernizacije mreže u prvom kvartalu 2012. godine, kapitalni troškovi usmereni na proširenje i unapređenje mreže rastu sporijim tempom u 2013.

telenor

„Na naše poslovanje i dalje znatno utiču događanja u srpskoj privredi i konkurencija na tržištu. U ovom izazovnom okruženju, mi nastavljamo da beležimo rast prihoda i poboljšavamo našu poziciju na tržištu. Nastavićemo da ulažemo u našu mrežu i informativne sisteme i unapređujemo brzinu, dostupnost i raznolikost naših usluga”, kaže izvršni direktor finansija kompanije Telenor Srbija Erlan Neten.

U prvom tromesečju 2013. Godine, Telenor Grupa je ostvarila prihode od 24,7 milijardi norveških kruna. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,42 milijarde norveških kruna, dok je EBITDA marža 34%, a protok operativne gotovine 5,6 milijardi norveških kruna.

 

Leave a Reply