Operateri

Telenor u trećem kvartalu ostvario prihod od 86,7 miliona evra

Kompanija Telenor u Srbiji u trećem kvartalu ove godine imala je prihod od 704 miliona norveških kruna (oko 86,7 miliona evra), što je za 8 odsto manje u odnosu na isti period u 2009. Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške grupe, povećan je za 102.000, na 2.984.000, a udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije veći je od 35 odsto.

Dobit u dinarima pre odbijanja kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je za 10 odsto, zahvaljujući pojačanoj kontroli troškova. Troškovi kapitalnih investicija su smanjeni zbog odlaganja investicija za sledeću godinu.

Na globalnom nivou, Telenor je u trećem kvartalu 2010. godine ostvario prihod od 24,1 milijarde norveških kruna, što je za šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Operativna dobit je dostigla 7,9 milijardi norveških kruna. Tokom trećeg tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora porastao je za 7 miliona, i sada iznosi 191,4 miliona.

Telenor je šesti po veličini mobilni operator na svetu sa 191,4 miliona korisnika u 14 zemalja, od čega 2,984 miliona u Srbiji. Za tri godine poslovanja u našoj zemlji Telenor je otvorio 43 prodavnice širom zemlje i potpuno obnovio 3G mrežu, koja sada pokriva 250 gradova i manjih mesta, čime je u većem delu zemlje omogućen pristup brzom širokopojasnom Internetu. Širom sveta Telenor se zalaže za očuvanje životne sredine primenom strateških programa u kojima učestvuje i Telenor u Srbiji. Koncept društvene odgovornosti primenjuje se i kroz rad Telenor fondacije, koja se bavi ulaganjem u kulturu i umetnost, obrazovanjem mladih i podrškom društvenougroženim grupama.

Leave a Reply