Operateri

U Vip mobile voznom parku 40 “Fiat Punto” vozila na tečni gas

Kompanija Vip mobile nabavila je, za službene potrebe, 40 vozila marke „Fiat Punto“ koji kao pogonsko gorivo koriste tečni naftni gas (TNG) i koji se odnedavno proizvode u kragujevačkoj fabrici „Fiat Automobili Srbija“.

Ovo je još jedna potvrda uspešne saradnje Vipa i domaćih proizvođača sa kojima se stvaraju snažne poslovne veze sa pozitivnim uticajem na rast domaće proizvodnje i ukupnog ekonomskog razvoja zemlje.

Od dolaska na tržište Srbije u decembru 2006. godine, Vip mobile je, kao najveća direktna strana investicija u zemlji do sada, ostvario saradnju sa preko 100 domaćih kompanija i na taj način neposredno zaposlio 1.500 ljudi. Kompanija „Fiat Automobili Srbija“ osnovana je 2008. godine kao zajedničko preduzeće Fiat Grupe i Republike Srbije, sa ciljem uspostavljanja proizvodne baze novih i modernih vozila za svetsko tržište, kapaciteta 200.000 modela godišnje.

„Za kupovinu „Fiat Punto“ automobila odlučili smo se jer su se potvrdili kao kvalitetna i pouzdana vozila. Izuzetno je pohvalno što je „Fiat Automobili Srbija“ započela proizvodnju vozila na tečni naftni gas jer je ekološki prihvatljiv i u skladu sa standardima Evropske unije, pa će samim tim mogućnosti za plasiranje na strana tržišta biti veće. Naša poslovna politika je da, saradnjom sa domaćim partnerima, što više podržimo razvoj lokalne ekonomije i veoma smo zadovoljni nivoom profesionalizma i kvalitetom usluge koji su do sada pokazali“, rekao je Roland Haidner, finansijski direktor Vipa.

“Drago nam je da smo započeli saradnju sa Vipom kao dinamičnom i efikasnom kompanijom koja je pokazala da ceni vrednosti naših vozila. Prve godine, “Fiat Automobili Srbija” proizvela je preko 16.000 modela “Punto” vozila na benzin, dizel i tečni gas, čiji kvalitet su potrošači u potpunosti prepoznali”, rekao je Đovani de Filipis, finansijski direktor Fiat Automobili Srbija.

Razlike „Punta“ na tečni gas u odnosu na benzinski model vidljive su u prostoru za motor, gepeku i na komandnoj tabli. Pored smanjene emisije karbon dioksida, izduvni gasovi kod motora na tečni gas sadrže manju količinu drugih štetnih gasova. Ekološka prihvatljivost je samo jedna od prednosti „Punta“ na tečni gas, jer je pored toga vožnja ovog automobila ekonomičnija i donosi znatne uštede zbog niže cene ovog goriva u odnosu na benzin.

Leave a Reply