Operateri

Uručene nagrade pobednicima konkursa “Uradi nešto” Telekoma Srbija

Početak realizacije pobedničkih projekata na konkursu „Uradi nešto!“, koji je organizovala kompanija Telekom Srbija, obeležen je u Kulturnom centru Grad. Devet pobednika konkursa predstavilo je svoje projekte, a osim autora, događaju su prisustvovali i partneri kompanije, kao i predstavnici nevladinih organizacija. Autorima pobedničkih projekata uručene su pločice koje simbolizuju početak radova, dok je za muzičku podršku bio zadužen „Šalterski službenik“, mladi bend iz promotivnog video klipa konkursa koji kompanija na ovaj način nastoji da afirmiše.

„Danas smo u društvu ljudi koji su dokaz da među nama ima puno onih koji žele da se aktiviraju, urade nešto i doprinesu promeni na bolje. Njihov primer je dovoljan da ohrabri i motiviše sve one koji su makar jednom poželeli da na neki način pomognu zajednici u kojoj žive, da se odvaže i prijave na naš naredni konkurs. Verujem da je već ovim prvim konkursom učinjeno dosta na promociji građanskog aktivizma, a još vidljivije rezultate očekujemo do kraja godine realizacijom projekata“, rekla je Milica Marković, direktor Sektora za PR Telekoma Srbija.

Nakon što su prijavili projekat na konkurs i obezbedili većinu glasova gradjana na portalu www.uradinesto.rs , pobednike sada očekuje najvažnija faza – faza realizacija projekata.

Da podsetimo, konkurs Uradi nešto! osmišljen je kako bi građanima omogućio da urade nešto u šta veruju, a što istovremeno doprinosi pozitivnoj promeni u sredini u kojoj žive. Kompanija Telekom Srbija je osmislila konkurs Uradi nešto! kao mehanizam dugoročne podrške građanskom aktivizmu u Srbiji, kroz upotrebu novih medija i motivisanje građana da se izbore za svoje ideje. Od 105 ideja pristiglih na portal www.uradinesto.rs, javnim glasanjem odabrano je devet, čija realizacija, uz finansijsku podršku Telekoma Srbija, može značajno da doprinese unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama. Prijave su došle iz 45 gradova, a u izboru najboljih projekata sakupljeno je više od pola miliona glasova.

INFORMACIJE O POBEDNIČKIM PROJEKTIMA

 

 1. RUKA ŠAPI
  Miloš Đuričić, Udruženje za brigu o životinjama Timočke Krajine „BETA“
  Zaječar

 

Kroz sterilizaciju napuštenih pasa i različite programe podizanja svesti o odgovornosti prema napuštenim životinjama, udruženja „BETA“  želi da smanji broj napuštenih pasa u narednih šest meseci za 50% na teritoriji grada Zaječara.

 

 1. OKEAN KREATIVNOSTI

Nemanja Đurić, Udruženje “Eko Ekspo”
Kragujevac

 

Organizacija “Eko Ekspo” planira da kreira vebsajt koji će služiti kao virtualni prostor u kojem će umetnici izlagati svoje radove, komunicirati, umrežavati se i zajedno raditi na različitim projektima. Ideja je da taj portal postane kreativni nukleus Srbije za koji ne postoji ni ograničenje, ni podela po lokaciji, budući da je reč o prostoru na vebu.

 

 1. OSNIVANJE EDUKATIVNOG CENTRA ARS MEDIJA ZA MLADE U ZRENJANINU
  Jelena Odžić, Edukativni centar ARS
  Zrenjanin

 

Članovi udruženja žele da osnuju Edukativni centar ARS sa ciljem edukacije, obrazovanja i informisanja dece, mladih i odraslih osoba u domenu kulture, javnog informisanja, humanosti, demokratije, novinarstva, stranih jezika,  informacionih sistema, sporta, umetnosti i zaštite životne sredine.

 

 1. KLUPE U DVORIŠTU GEODETSKE TEHNIČKE ŠKOLE U BEOGRADU

Geodetska tehnička škola
Beograd – Zvezdara

 

Geodetska tehnička škola u Beogradu želi da uredi park u svom dvorištu i opremi ga klupama. Na ovaj način dvorište će postati lepše i moći će da se koristi kao prijatniji ambijent za pohađanje nekih časova.

 

 1. ZREANIMACIJA
  MusiX Organizacija
  Zrenjanin

 

MusiX Organizacija planira da pomogne afirmaciji mladih bendova na prostoru Srbije, tako što će im pružiti priliku da pokažu svoje talente široj javnosti. Pored promocije na mestima okupljanja mladih, bendovima će se pružiti prilika da besplatno snime svoj materijal u audio i video formi i da ga prikažu publici.

 

 1. OPREMANJE UČIONICA BELIM I INTERAKTIVNIM TABLAMA
  OŠ “Miroslav Antić” Futog
  Novi Sad

 

OŠ “Miroslav Antić” iz Futoga želi da unapredi kvalitet sticanja znanja svojih učenika tako što će opremiti učionice belim i interaktivnim tablama. Na taj način će postati škola u kojoj se u bezbednoj, podsticajnoj i zdravoj okolini prepoznaju različite potrebe i razvijaju potencijali svakog pojedinačnog učenika.

 

 1. UREĐENJE KOŠARKAŠKOG TERENA
  Dragan Jovičić, OŠ „Branislav Nušić“
  Smederevo

 

OŠ „Branislav Nušić“ urediće košarkaški teren u svom dvorištu i tako stvoriti uslove za kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja i kvalitetno provođenje slobodnog vremena učenika i omladine iz lokalne zajednice.

 

 1. OČISTIMO SELO JARAK
  Miroslav Jovanović, „Savski talas“ – Udruženje ljubitelja reke Save
  Sremska Mitrovica

 

Udruženje „Savski talas“ želi da uredi selo Jarak tako što će omogućiti nesmetano odlaganje smeća kroz postavljanje 4 kontejnera i 24 kanti za smeće. Organizacija teži i da podigne nivo svesti žitelja Jarka o značaju životne sredine.

 

 1. BMK I KZM U AKCIJI: OPREMIMO „VEGAS“
  Uroš Kutri, Kancelarija za mlade Opštine Bački Petrovac

Bački Petrovac

Kancelarija za mlade Opštine Bački Petrovac planira da kupi računare koji će se koristiti za edukaciju omladine i marginalizovanih grupa, kao i dodatnu opremu potrebnu za realizaciju omladinskih emisija.

 

Leave a Reply