Operateri

Vip Beach Masters 2011 počinje turnirom u Kragujevcu

Drugu godinu zaredom Kragujevac otvara Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Turniri Nacionalnog prvenstva igraju se u Kragujevcu i Beogradu, a u julu će Novi Sad biti domaćin prestižnog Evropskog šampionata Masters. Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić novi član organizacionog tima i zvanični promoter odbojke na pesku. Projekat zvanično podržava Ministarstvo omladine i sporta.

Prvi u seriji ovogodišnjeg, četvrtog po redu Vip Beach Masters turnira, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počinje narednog vikenda u Kragujevcu, na terenima za odbojku na pesku na platou ispred Skupštine grada. Kragujevac će po drugi put biti domaćin turnira koji će tokom vrelih letnjih dana trajati od jutra do večeri, u periodu od petka, 17. juna do nedelje, 19. juna, kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi. Ulaz na sve mečeve Vip Beach Mastersa je slobodan.

Na turniru u Kragujevcu očekuje se više od 60 timova, dok u borbu za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku ulazi 16 muških i 8 ženskih ekipa koji prođu kvalifikacije. Nagradni fond za ovaj turnir iznosi 10.000 evra.

Ove godine organizacionom timu pridružio se proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, danas potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke, koji će u sklopu turnira organizovati besplatnu Vip Beach Masters školu odbojke na pesku za decu do 14. godina. Za učešće u školi nije potrebno prethodno prijavljivanje, već samo da mališani dođu na turnir u petak 17. juna i subotu 18. juna od 17 do 18 časova i u nedelju 19. juna od 11 do 12 časova.

Velika najava Vip Beach Masters škole odbojke u Kragujevcu održaće se u subotu, 18. juna, od 12 do 13 časova, u Vip mobile prodajnom mestu u ulici Kralja Petra I broj 22. Ovom prilikom Vanja Grbić će svim zainteresovanim posetiocima potpisivati lopte i fotografisati se sa njima.

Organizatori najavljuju uzbudljiv program od jutra do mraka, nezaboravne mečeve, nove nagradne igre, igračice na pesku i dobru muziku. Kao i svake godine, VIP loža ugostiće brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, filma, mode i politike, koji će svojim prisustvom podržati jedan od najpopularnijih letnjih sportova u Srbiji, a osim ličnosti sa malih ekrana, očekuje se i podrška publike iz svih delova Srbije.

Pored turnira u Kragujevcu, finalni turnir koji će odlučiti ovogodišnje šampione Srbije u odbojci na pesku održaće se od 25. do 28. avgusta u Beogradu, na Adi Ciganliji. Odbojkaški savez Srbije i Vip posebno su ponosni na činjenicu da će Novi Sad od 13. do 17. jula biti domaćin izuzetno atraktivnog Evropskog šampionata – Masters, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe u odbojci na pesku u Evropi, sa nagradnim fondom od čak 50.000 evra!

Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Hypo Alpe Adria Group, Aqua Viva, EKO Srbija, DaCapo, Red Bull i gradovi Kragujevac, Novi Sad i Beograd preko svojih javnih preduzeća, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Medijski partneri projekta su RTS, Gloria, Radio Bravo iz Kragujevca, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je i ove godine pokrovitelj projekta.

Leave a Reply