Operateri

Vip četvrtu godinu zaredom generalni pokrovitelj Beogradskog festivala igre

Vip mobile je četvrtu godinu zaredom generalni pokrovitelj Beogradskog festivala igre koji će biti održan od 3. do 18. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Tokom osam godina postojanja, Beogradski festival igre je izrastao u prvorazredni kulturni događaj koji u našoj zemlji okuplja najbolje svetske plesne trupe. Program Festivala je danas zvanično najavljen na tradicionalnoj konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda, na kojoj se u ime Vipa obratila Petra Štangl, izvršni direktor za marketing.

Pored izvrsnog programa koji svake godine predstavlja, partnerstvo između Vipa i Beogradskog festivala igre se od ove godine unapređuje kroz nove projekte i mogućnosti daljeg razvoja savremene plesne umetnosti u Srbiji, usmerene prvenstveno na lokalnu presnu zajednicu.

“Verujemo da ćemo ovim integralnim pristupom ponuditi ljubiteljima savremenog plesa u Srbiji ne samo mogućnost da uživaju u nastupima, već i da prošire svoje znanje o različitim plesnim formama i dodatno razviju svoj potencijal za ples”, rekla je Petra Štangl.

Novitet ovogodišnjeg programa je nagrada pod nazivom “Vip poziva” koja se dodeljuje istaknutom srpskom plesnom umetniku koji je izgradio uspešnu karijeru u inostranstvu. Nagrada će biti uručena Mihailu Miši Đuriću koji već 25 godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i koji će se predstaviti publici 13. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu, nastupom Festival Baleta iz Providensa čiji je upravnik.

U okviru Festivala biće organizovan i sedmodnevni majstorski kurs “Vip talenti” koji je namenjen dodatnom usavršavanju mladih talentovanih plesača iz baletskih škola u Srbiji i njihovom usmeravanju na putu profesionalnog bavljenja umetničkim plesom. Odabrani igrači starosti od 12 do 18 godina imaće priliku da rade sa renomiranim pedagozima Akademije Teatra milanske Skale, od 14. do 20. aprila u baletskim salama Opere Madlenianium u Zemunu. Svi učesnici kursa dobiće propusnice za sve predstave predstojećeg Festivala i biće uključeni u paralelne programe manifestacije.

Osmi Beogradski Festival igre biće otvoren nastupom Flamanskog kraljevskog baleta u nedelju, 3. aprila u Centru Sava.

Leave a Reply