Operateri

Vip donacijom postavljeni govorni uređaji u Užicu

Zahvaljujući donaciji Vipa, na pešačkim prelazima u ulici Kralja Petra Prvog, Trebinjskoj i Slanuškoj u Užicu postavljeno je šest govornih uređaja za slepa i slabovida lica koja olakšavaju njihovo samostalno kretanje. Užice je osmi grad koji je od početka godine dobio Vipovu novogodišnju donaciju. Projekat se realizuje uz pokroviteljstvo Narodne kancelarije predsednika Republike i Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Vip je ove godine donirao 2.750.000 dinara za nabavku govornih uređaja za slepe i slabovide osobe u Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Nišu, Zrenjaninu, Pančevu, Kruševcu i Užicu, kao i kupovinu “dejzi plejer” uređaja za učenike specijalne škole “Veljko Ramadanović” u Zemunu i talentovane srednjoškolce i studente oštećenog vida širom Srbije. Ovi uređaji snimaju i reprodukuju zvučne zapise u MP3 i dejzi formatu, a imaju mogućnost i zvučnog iščitavanja teksta, što omogućava slepim osobama da čitaju.

Sredstva za celokupnu donaciju prikupljena su tako što se Vip odrekao dela prihoda od SMS poruka koje su korisnici slali tokom novogodišnje noći, kao i putem donacija Vip korisnika na humanitarni broj 2001.

2 thoughts on “Vip donacijom postavljeni govorni uređaji u Užicu

  1. VOBAN BOBAN

    MOGU L JA DA PRICAM NA NEKOJ OD TIH RASKRSNICA, VEROVATNOI NECETE DONACIJOM POKRITI SVE RASKRSNICE, A POTREBA JE VELIKA, SLEPIH IMA MNOGO,.
    AJD ZA SLEPE RADICU AKO TREBA I PREKOVREMENO NE PLACENO , NA LOKACIJAMA GDE IMA POTREBE , A NE ZNAM GDE NEMA, NEGO STA CEMO ZA GLUVE, I TAKVIH LJUDI IMA I TO SVE VISE I ONE KOJI SE STICAJEM NEKIH OKOLNOSTI OVDE I TU I TAMO PRAVE I SLPI I GLUVI ILI OBRNUTO, TAKVI SLUCAJEVI MOGU DA IZAZOVU KOLAPS U JAVNOM SABRACAJU A MOZDA I U JAVNOM PREVOZU, TJ, NA NEKIM MESTIMA -LOKACIJAMA MOGU DA BUDU GLUVI, A NA NEKIM NSLEPI ( ZENE MOGU BITI SAMO LEPE – AL NJIH IMA VEC KO DA PREVEDE ILI ONE UGLAVNOM NEKE PREVODE SA MESTA NA MESTO). NEMIH JE PREVISE ( IZVINJENJE NEMIN) ALI OVIH STO SE PRAVE NEMI SVUKUD OSIM NA KAFICI ( OTOMANU) KOD KOJE KOGA I KOJE KUDA I…

Leave a Reply