Operateri

Vip donirao govorni uređaji za osobe oštećenog vida u Nišu

Svečanim puštanjem u rad govornih uređaja za slepa i slabovida lica na raskrsnici ulica Voždova – Sinđelićev trg – Kralja Stefana Prvovenčanog u Nišu, Vip mobile je danas uručio svoju drugu donaciju u okviru velike novogodišnje humanitarne akcije kojom je planirano postavljanje specijalne zvučne semaforske signalizacije u pet gradova Srbije.

Vip je obezbedio 6 govornih uređaja za ovu prometnu nišku raskrsnicu, dok se grad Niš aktivno uključio u projekat i iz svog budžeta finansirao postavljanje 2 dodatna uređaja, kako bi raskrsnica bila kompletirana.

Pored Niša, u okviru Vipove novogodišnje donacije, 6 uređaja je postavljeno u Kragujevcu, a još 14 će ih biti uručeno građanima Čačka i Valjeva. U Zemunu, Vip će zajedno sa Gradskim sekretarijatom sa saobraćaj Beograda, tokom proleća opremiti poligon u specijalnoj školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ koji će se koristiti za njihovu obuku u samostalnom kretanju.

Ukupna vrednost Vipove donacije je 2.000.000 dinara, a sredstva su prikupljena tako što se Vip odrekao dela prihoda od SMS poruka koje su korisnici slali tokom novogodišnje noći.

Putem humanitarng broja 2001 koji je Vip aktivirao od 15. decembra do 15. januara, Vipovi korisnici su, slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara, dali svoj doprinos akciji i prikupili dodatnih 750.000 dinara koji će biti iskorišćeni za opremanje raskrsnica u još nekim gradovima u Srbiji.

Vip mobile ovaj projekat realizuje sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike, uz pokroviteljstvo Ministarstva rada i socijalne politike i veliku podršku Saveza slepih Srbije i kompanije Pupin Telecom.

Leave a Reply