Operateri

Vip donirao sadnice studentima

Dan planete Zemlje danas su zajedno obeležili zaposleni u  kompaniji Vip mobile, predstavnici Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, aktivisti Centra za unapređenje životne sredine, kao i pokret MladiCE, koji okuplja mlade u detinjstvu uspešno lečene od raka.

Akcija sađenja novih biljaka u Arboretumu Šumarskog fakulteta deo je  globalne kampanje „Zeleni gradovi“ i  jedinstveni međunarodni slogan obeležavanja Dana planete Zemlje.

vip mobile

Vip mobile donirao je sadnice sezonskih biljaka koje su uz stručnu asistenciju akademske zajednice zasađeni u Arboretumu fakulteta. Ovaj deo Šumarskog fakulteta, smešten na padinama gradske šume Košutnjak, vredan je arhiv domaćih i stranih vrsta drveća, ima jedinstvenu botaničku zbirku domaćeg i stranog drveća i grmlja koji služi pre svega u naučne svrhe.

Na površini od 6,70 ha, raste preko 300 drvenastih i žbunastih vrsta, predstavljenih sa preko 2.000 primeraka. Zahvaljujući donaciji Vipa, studenti Šumarskog fakulteta imaće bolje uslove za   oglednu nastavu u ovom  predivnom prirodnom аmbijentu.

 

Akcija na Šumarskom fakultetu realizovana je  u okviru programa „Vip ekomotivacija“ koji poslednje 3 godine radi na razvoju ekološke svesti i motivisanju građana da preuzmu ličnu odgovornost za  zaštitu životne sredine.

Leave a Reply