Operateri

Vip dostigao tržišno učešće od 17,4% u Srbiji

Tokom prvih devet meseci 2012. godine, prihodi kompanije Vip mobajl su porasli za 24% na 13.2 milijardi dinara, a dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) beleži rast od 80% u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši iznos od 4 milijardi dinara.

Prihodi su tokom trećeg kvartala 2012. godine porasli za 23% u odnosu na isti period prošle godine i iznose 4.9 milijardi dinara, dok EBITDA beleži rast od 57% do sume od 1.6 milijardi dinara.

Na kraju septembra Vip je imao 1.818.979 korisnika, što je povećanje od 14.5% u odnosu na isti period prošle godine, uz tržišno učešće od 17.4% u poređenju sa 15.3%.

“Stabilan rast kompanije rezultat je kontinuiranog priliva novih korisnika pogotovo u postpejd segmentu, što ukazuje da privatni i poslovni korisnici prepoznaju pogodnosti koje im nude naši postpejd paketi u vreme recesije. Ovakvo poverenje korisnika nas motiviše da sa svakom novom promocijom kreiramo konkurentnu ponudu koja će doneti još više vrednosti korisnicima i da stalno unapređujemo našu mrežnu tehnologiju.”, rekao je Andreas Graf, direktor u Vip mobile.

Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji jer je od 2007. godine uložio ukupno 730.8 miliona evra, uključujući i iznos za licencu. U prvih devet meseci ove godine Vip je uložio 4.7 milijardi dinara, u velikoj meri u otvaranje novih radnji i najsavremeniju mrežu. U ovom trenutku svi gradovi sa više od 10.000 stanovnika i mnoga manja mesta, 72% populacije, pokriveni su 3G HSPA+ mrežnom tehnologijom.

Leave a Reply