Operateri

Vip i Čika Boca pomažu oporavak dece lečene od raka

Tradicionalna novogodišnja donacija kompanije Vip mobile, u vrednosti od 4 miliona dinara, uručena je Udruženju roditelja-staratelja, dece i prijatelja dece obolele od malignih bolesti „Čika Boca“. Zahvaljujući odličnom odzivu Vipovih korisnika, ovogodišnja donacija je najveća do sada, a prikupljena sredstva će omogućiti realizaciju niza aktivnosti koje imaju za cilj kvalitetniju rehabilitaciju dece i mladih lečenih od maligniteta kako bi lakše prevazišli nove životne okolnosti.

Primajući donaciju predsednik udruženja „Čika Boca“ Vladimir Radulović rekao je: „Ova značajna sredstva će nam omogućiti da tokom cele godine realizujemo zanimljive programe vršnjačke podrške kroz interakciju naših „Mladica“, dece koja su se uspešno izborila sa bolešću i onih koji upravo završavaju bolničko lečenje. Pored kontinuirane stručne psihološke podrške imamo u planu i letnji kamp „Mladica“ i kvalitetniji program naše internet radio stanice.“

vip-poklon

„Dirnuti smo entuzijazmom i energijom koju naši partneri iz udruženja „Čika Boca“ ulažu u rešavanje problema sa kojima se susreću deca obolela od malignih bolesti. Mladi ljudi su stalna inspiracija naše kompanije, a hrabrost i volja „Mladica“, motivišu da im pomognemo da se izbore sa velikim životnim izazovima“, istakao je Andreas Graf, direktor kompanije Vip mobile.

U narednih godinu dana, udruženje „Čika Boca“ će zahvaljujući Vipovoj donaciji organizovati jedinstveni letnji kamp „Mi možemo sve!“, u okviru koga će deca i mladi uzrasta od 7 do 18 godina uz rekreaciju sticati i korisne veštine koje će im olakšati suočavanje sa otvorenim pitanjima koja proizilaze iz lečenja. Pored brojnih akcija u cilju osnaživanja mladih koji se suočavaju sa ovom bolešću, prikupljenim sredstvima će se unaprediti funkcionisanje inovativne internet radio stanice „MladiCe“ (www.radio-mladice.rs), koju uređuju i vode mladi uspešno oporavljeni od kancera.
Planirano je i održavanje redovne psihoterapije sa decom na odeljenjima Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i vikend izleti namenjeni edukaciji novih generacija „Mladica“ koji će nastaviti da bodre svoje vršnjake koji su u procesu lečenja.
Kompanija Vip mobile već šest godina zaredom dodeljuje novogodišnju donaciju, prikupljenu delom iz prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnjih praznika, kao i novcem namenjenim kupovini poklona za poslovne partnere i zaposlene. Pored toga, kreiran je i poseban humanitarni broj na koji su Vipovi korisnici dobrovoljno slali poruke, čime je obezbeđen značajan deo prikupljenih sredstava. Od 2008. godine ova kompanija je pomogla žrtve trgovine ljudima u Srbiji, decu bez roditeljskog staranja, mališane sa hendikepom, slepe i slabovide osobe, ali i omogućila bolju prevenciju i pravilno lečenje astme kod dece.

Leave a Reply