Operateri

Vip i korisnici doniraju sredstva za Fondaciju SOS Dečija sela Srbija

Sredstva koja Vip mobile tradicionalno donira povodom novogodišnjih praznika ove godine će biti upućena Fondaciji SOS Dečija sela Srbija za realizaciju projekta „SuperBus“. Operater će se odreći dela  prihoda od SMS saobraćaja  tokom novogodišnje noći i božićnih praznika, a aktiviran je i humanitarni broj 2001 putem koga Vipovi korisnici mogu lično da podrže ovu akciju slanjem SMS poruke u vrednosti od 100 dinara. Donacija će biti iskorišćenja za pokretanje mobilne edukativno-kreativne radionice za decu bez roditeljskog staranja, širom Srbije i mališane iz najugroženih grupa stanovništva u okviru kojih će biti uključeni u različite programe za kreativni razvoj i psihološko osnaživanje.

 

„SuperBus“ je posebno opremljeno vozilo koje će se tokom 2015. godine zaustaviti  na više od 20 lokacija u svim delovima zemlje i kroz programe okupiti 5.000 mališana. Timovi stručnjaka različitih specijalnosti okupiće decu bez roditeljskog staranja i mališane koji žive u najsiromašnijim naseljima, uključujući i poplavljena područja, u cilju podsticanja njihovog kvalitetnijeg razvoja i lakšeg uključivanja u društvenu zajednicu.

U Srbiji oko 200.000 dece živi ispod ili na granici siromaštva, a čak 6.000 mališana je bez roditeljskog staranja, smešteno u hraniteljske porodice ili domove. Fondacija SOS Dečija sela Srbija, kao članica Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, od 2004. godine kroz rad SOS Dečijeg sela Kraljevo i druge SOS programe pomaže ugroženoj deci u Srbiji.

 

Vip je od 2008. godine, u okviru novogodišnje donacije, zajedno sa svojim korisnicima, donirao velika sredstva za podršku slepim i slabovidim osobama, deci bez roditeljskog staranja, žrtvama trgovine ljudima, mališanima sa autizmom, deci oboleloj od astme, kao i deci lečenoj od malignih bolesti.

Leave a Reply