Operateri

U Nišu završen drugi turnir Vip mobile Beach Masters

Osam prvoplasiranih timova u muškoj i ženskoj konkurenciji uz sportska odličja dobilo i vredne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 11.500 evra. Šampioni Srbije u odbojci na pesku biće poznati krajem avgusta, posle finalnog turnira u Novom Sadu.

Na uzavrelom peščanom terenu niške Tvrđave u sjajnoj atmosferi završen je drugi turnir ovogodišnje serije Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Pobednici turnira su timovi Žarko Kisić i Nenad Tatić u muškoj, i Ivana Isailović i Jelena Blagojević u ženskoj konkurenciji, kojima su pripali trofeji i nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra.

Za kvalifikacije su se prijavile čak 54 ekipe iz Srbije, Bugarske i Makedonije, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova. Pobednici turnira Kisić – Tatić su u uzbudljivom finalu pred više od 1500 gledalaca bili bolji od tandema Mladenović – Ivanković . Treće mesto pripalo je timu Aćić – Tot. Tom prilikom pobednici tunira Kisić – Tatić istakli su kako su prezadovoljni zbog ostvarenog rezultata i zahvalili se organizatoru na sjajnoj organizaciji turnira i publici na podršci kakvu još nisu imali. U ženskoj konkurenciji sjajan tandem Isailović – Blagojević , bio je bolji u finalnom meču od Borki – Burmazović dok je treće mesto pripalo timu iz Bugarske, Malinova – Siancheva.

Posetioci su tokom sva tri dana turnira uživali u vrhunskoj odbojci na pesku i bodrili svoje favorite. Dinamičnoj atmosferi doprineli su i DJ, igračice na pesku, kao i provereni tandem Galeb Nikačević, MTV voditelj, i Brazilac Marselo, profesionalni animator. U pauzama mečeva najspretniji gledaoci su nagrađeni poklonima sponzora, a mogli su da se takmiče u najboljem servisu, imitiranju igračica na pesku, kao i u potrazi za zakopanim blagom na odbojkaškom terenu.

Turnir su iz ekskluzivne Vip lože pratili i mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija, kao i brojne javne ličnosti iz Niša.

Nacionalno prvenstvo završava se finalnim takmičenjem na novosadskom Štrandu od 28. do 30. avgusta, kada će po drugi put biti proglašeni šampioni i šampionke Srbije u odbojci na pesku.

Vip je od 2008. godine generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije i svih nacionalnih odbojkaških reprezentacija, a istovremeno ulaže i u razvoj odbojke na pesku kao profesionalnog sporta u Srbiji. Zajedno sa Savezom, Vip želi da omogući našim najboljim timovima da se pripreme za nadmetanja na najvećim svetskim turnirima, a krajnji cilj je da imamo naše predstavnike na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Osim kompanije Vip mobile, generalnog sponzora Vip Beach Masters turnira, ovaj značajni sportski događaj podržali su i kompanija ZTE, Delta Motors, Hypo Alpe-Adria-Bank, Wiener Stadtische, Aqua Viva, Red Bull, DaCapo i gradska opština Crveni krst. Medijski partneri su TV RTS, magazin Glorija i niški City radio.

Leave a Reply