vip
Operateri

Vip mobile beleži dalji rast prihoda

Vip je nastavio da beleži rast poslovanja i tokom prvog tromesečja ove godine. Prihodi su porasli za 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine do sume od 37.3 miliona evra, a dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) beleži rast od čak 139 odsto i iznosi 10.3 miliona evra. Vipu se do kraja marta pridružilo više od 1.6 miliona korisnika, što je rast od 17 odsto, dok je tržišno učešće kompanije dostiglo 16.1 odsto.

Vip je jedan od najbrže rastućih mobilnih operatera u regionu i veoma smo zadovoljni razvojem kompanije i povratnim informacijama koje dobijamo od korisnika. Nosioci rasta su privatni postpejd korisnici, solidna pripejd baza, zatim dolazak novih korisnika širokopojasnog interneta, poslovnih korisnika, kao i značajan broj onih koji su u Vip mrežu prešli koristeći uslugu prenosa broja. Nastavićemo da rastemo u 2012. godini kao i da uvodimo inovacije i konkurentnu ponudu na tržište Srbije.’’, izjavio je Andreas Graf, član UO i finansijski direktor Vip mobile.

Vip mobile ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od januara 2007. do kraja marta 2012. godine uložio 705.8 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence.

Leave a Reply