Operateri

Vip mobile beleži rast poslovanja u prvom kvartalu

Vip mobile je imao više od 1,4 miliona korisnika na kraju marta 2011. godine, što je rast korisničke baze od 23% u odnosu na 1.2 miliona korisnika na kraju marta 2010. godine. Tržišno učešće kompanije na kraju prvog kvartala iznosilo je 14% u poređenju sa 12% u istom periodu prošle godine.

Tokom prvog tromesečja ove godine Vip je povećao prihode za 30% na 30,2 miliona evra u poređenju sa 23,2 miliona evra iz istog perioda 2010. godine. Porast prihoda je direktan rezultat povećanja broja korisnika, posebno privatnih i poslovnih u postpejd segmentu, i povećanja ukupnog mobilnog saobraćaja.

Tokom prvog kvartala Vip je uspeo da skoro prepolovi operativni gubitak (EBIT) i on iznosi -8,9 miliona evra u poređenju sa 16,2 miliona iz istog perioda 2010. godine. Prihod pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) ostaje pozitivan u prvom tromesečju i iznosi 4,3 miliona evra, a u istom periodu 2010. godine on je iznosio -5 miliona evra.

Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od 2007. godine u poslovanje uložio blizu 660 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence.

,, Poboljšanje pokazatelja našeg poslovanja rezultat je kontinuiranog investiranja u nova prodajna mesta, usluge za naše korisnike i sopstvenu najsavremeniju mobilnu mrežu. U uslovima visoke konkurencije na tržištu, rezultati potvrđuju da su građani prepoznali Vip kao mobilnog operatera koji konstantno nudi veoma konkurentna rešenja za njihove potrebe.’’ izjavio je Roland Hajdner, član UO Vip mobile zadužen za finansije.

Leave a Reply