Operateri

VIP MOBILE D.O.O.: Srcem protiv trgovine ljudima

U susret 18. oktobru, Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima, nevladina organizacija Astra i kompanija Vip mobile danas su organizovale uličnu akciju pod nazivom „Nisam na prodaju“. Svi koji su se danas između 12 i 14 časova našli na platou ispred Kulturnog centra Beograd u Knez Mihailovoj ulici bili su pozvani da crtanjem srca kredama u boji pošalju zajedničku poruku podrške borbi protiv trgovine ljudima.

“NVO ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima suzbijanju ovog oblika kriminala pristupa na sveobuhvatan način – kroz program direktne pomoći žrtvama, ali i preventivno-edukativne aktivnosti kakva je i akcija “Nisam na prodaju”. Kroz ovu akciju pokušali smo da angažujemo što više naših sugrađana i da ih motivišemo da informacije koje su saznali o trgovini ljudima prenesu svojim bližnjima i utiču na smanjenje rizika da neko iz njihovog okruženja postane žrtva trgovine ljudima”, istakla je Elena Krsmanović iz NVO ASTRA.

Saradnja kompanije Vip mobile i NVO Astra započeta je početkom godine, kada je kompanija Vip mobile doniarala NVO ASTRI sredstva u iznosu od dva miliona dinara koja su prikupljena tako što se Vip odrekao dela prihoda od SMS poruka koje su korisnici slali tokom novogodišnjih praznika, kao i putem donacija Vip korisnika na humanitarni broj 2001. Zahvaljujući donaciji kompanije Vip, obezbeđena je moderna telefonska centrala čime je omogućen paralelan rad ASTRA SOS linije specijalizovane za problem trgovine ljudima 011/7850000 i Evropskog broja za nestalu decu 116000. Donacija obuhvata i nabavku službenog vozila koje Astra koristi za terenske akcije, zbrinjavanje i obezbeđivanje neophodnih medicinskih usluga, psihološke i pravne pomoći žrtvama trgovine ljudima u celoj zemlji. Kako bi borba protiv trgovine ljudima u Srbiji bila efikasna, neophodna je i kontinuirana podrška žrtvama, zbog čega je Vip deo svojih sredstava namenio izgradnji snažne mreže psihoterapeuta koji će žrtvama trafikinga pružati neophodnu psihološku pomoć na teritoriji cele Srbije.

Leave a Reply