Operateri

Vip mobile donirao tri senzorne sobe za decu sa posebnim potrebama

Kompanija Vip mobile je i ove godine sredstva predviđena za kupovinu novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene usmerila u humanitarne svrhe i namenila za decu sa posebnim potrebama i mališane bez roditeljskog staranja.

U saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike, ukupno 40.000 evra donirano je za nabavku opreme iz inostranstva za tri senzorne sobe, adaptaciju prostorija za instalaciju opreme i edukaciju terapeuta koji će raditi sa mališanima. Pored Dečijeg odeljenja Klinike za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović” u Beogradu, gde je danas svečano otvorena prva senzorna soba, ovu vrednu donaciju dobili su i Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić” u Somboru i Škola sa internatom za decu sa oštećenim sluhom i govorom „11. maj” u Jagodini.

Sa zadovoljstvom smo se odlučili da novogodišnju donaciju usmerimo na opremanje senzornih soba i da na taj način pomognemo da se zdravstvo u Srbiji modernizuje, budući da rad sa ovom opremom u svetu daje jako dobre terapeutske rezultate. Veliku podršku dobili smo od Narodne kancelarije koja nam je pomogla u odabiru institucija za donaciju i pripremi čitavog projekta. Nadam se da će i druge kompanije, poučene našim primerom, odlučiti da umesto kupovine novogodišnjih poklona poslovnim partnerima, ulepšaju praznične dane sugrađanima kojima je potrebna podrška“, rekao je Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

U okviru ove novogodišnje kampanje, više od 600 zaposlenih u Vipu priprema lične poklone za mališane u domovima za decu bez roditeljskog staranja u Nišu, Užicu, Kraljevu, Pančevu i Subotici. Pokloni će im biti uručeni za Srpsku Novu godinu, kada će Vipovi zaposleni lično posetiti.

Ovaj operater je aktivirao i humanitarni broj 1003, putem kojeg svi Vipovi korisnici slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara bez poreza, do 15. januara mogu da daju svoj doprinos nastavku akcije kupovine senzornih soba.

Leave a Reply