Operateri

Vip mobile obezbedio odbojkaške lopte za osnovce u 21 gradu u Srbiji

Treća faza projekta “Odbojka sutra – lopte za pobede” koji organizuje Odbojkaški savez Srbije uz podršku kompanije Vip mobile, nastavljena je danas svečanom podelom odbojkaških lopti osnovcima u 21 gradu u Srbiji. Centralna svečanost održana je u Smederevu, uz prisustvo Aleksandra Boričića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije i Aleksandera Šperla, predsednika UO Vip mobile.

Projekat u okviru koga je planirano da osnovcima u 1800 osnovnih škola u Srbiji bude podeljeno preko 20.000 odbojkaških lopti pokrenut je u aprilu 2008. godine, sa ciljem popularizacije odbojke među najmlađima i promovisanja zdravog života, timskog duha i fer-pleja među školarcima. Do sada je 12.468 lopti dobilo 270.311 učenika u 432 škole širom zemlje.

“Generalnim sponzorstvom Odbojkaškog Saveza Srbije, Vip se pokazao kao pravi partner koji ume da prepozna vrhunske i originalne domete u oblasti sporta. Od samog početka, Vip pruža snažnu podršku daljem razvoju i promociji odbojke u Srbiji, a jedna od aktivnosti je i popularizacija ovog olimpijskog sporta među osnovcima. Izuzetno mi je drago što je ova akcija naišla na izuzetno pozitivne reakcije učesnika i siguran sam da ćemo u narednom periodu imati nove mlade odbojkaške talente koji će doprineti budućim uspesima srpskog sporta i osvajanju medalja“, rekao je Aleksander Šperl, predsednik UO Vip mobile.

Pored Smedereva, uručenje je danas organizovano u još 20 gradova u Srbiji (Batočina, Beograd, Mladenovac, Lazarevac, Bujanovac, Bečej, Vranje, Đurđevo, Ivanjica, Inđija, Knjaževac, Krupanj, Kula, Loznica, Lučani, Negotin, Požarevac, Prokuplje, Koceljeva, Soko Banja). Predstavnicima oko 300 osnovnih škola iz 31 grada i mesta Srbije podeljeno je oko 7.500 lopti.

Projekat Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vip mobile, generalnog sponzora OSS, podražavaju Ministarstvo prosvete i Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Leave a Reply