vip-mobile-srbija
Operateri

Vip mobile pokrovitelj ekspedicije „Šetnja kroz Srbiju“

 Kevin Shannon, avanturista i putopisac iz Velike Britanije, kreće u ekspediciju „Šetnja kroz Srbiju“, put dug oko 600 kilometara od severne do južne granice zemlje. 

Opremljen samo vrećom za spavanje, fotoaparatom i mobilnim telefon, Kevin će istražiti Srbiju u cilju dokumentovanja srpske kulture, mentaliteta, gastronomije, prirode i istorije. Kevinova ruta kreće iz Subotice 5. februara, a vodiće preko Novog Sada, Beograda, Smedereva, Porodina i Niša, i završiće se u Preševu. Kevin će boraviti u Beogradu od 14. do 16. februara, kada će obići uži centar grada, Skadarliju, Zemun, Beogradsku tvrđavu i druge znamenitosti i obeležja prestonice.

 

vip-mobile-srbija
Nakon što je proveo skoro 4 meseca u Srbiji u okviru kružne ture kroz Evropu u 2010. i 2011. godini, ovaj dvadesetšestogodišnjak želi da se oduži gostoprimstvu na koje je tada naišao u Srbiji. „Došao sam u Srbiju bez prethodnog poznavanja zemlje, a otišao sa jakom željom da se ponovo vratim. Mislim da ljudi treba da znaju šta sve Srbija ima da ponudi turistima, bilo da je reč o fantastičnoj hrani, neverovatnim ljudima, snažnoj kulturi i istoriji ili netaknutoj prirodi. Srbija nudi za svakoga po nešto, a ovo će biti moj način da to svima otkrijem i pokažem.“

Pokrovitelji ekspedicije su Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Vojvodina online, Visit Subotica, Columbia Sportswear, Vip mobile, Vivobarefoot, Moleskine, Breo, Sealskinz, Trailmakr, Soto stoves.

Kevin će za prenošenje svojih utisaka u realnom vremenu koristiti Tviter, Fejsbuk, Instagram i vimeo, a pisaće i blog na dnevnom nivou, sve preko Vip mreže koja će omogućiti brz prenos podataka i pouzdanu komunikaciju tokom šetnje po Srbiji. Po povratku sa ekspedicije, planira da napiše knjigu o ovom putovanju, kao i da producira kratki dokumentarni film, a u julu mesecu će ponovo doći u Srbiju kako bi krenuo u ekspediciju suprotnom putanjom da pokaže različite aspekte Srbije zimi i leti.

„Šetajuća ekspedicija“ može se pratiti na sajtovima http://www.becauseitisthere.co.uk,http://www.serbia.travel/ kao i na Tviteru @Kev_Shannon odnosno #walkserbia, uz podršku @Vip_mobile i na https://www.facebook.com/vipsrbija, dok će se utisci o Beogradu naći na sajtuhttp://www.tob.rs/en/index.php kao i Fejsbuk stranici http://www.facebook.com/visit.belgrade

Kevinova želja je da našu zemlju upozna i doživi na autentičan način, pa pozivamo sve zainteresovane da podrže ovu nesvakidašnju ekspediciju i podele savete i predloge o lokacijama koje Kevin treba da poseti, kao i pozive za druženje sa njim.

Leave a Reply