Operateri

Vip mobile raste i unapređuje mrežu i usluge

– Vipu se do kraja marta 2014. godine pridružilo više od 2 miliona korisnika tako da je tržišno učešće kompanije dostiglo 21.5%.

Usled porasta broja smart telefona u Vip mreži, obim korišćenja internet saobraćaja od strane privatnih korisnika veći je za skoro 80% u odnosu na isti period prošle godine.Koristeći isto poređenje,prihodi kompanije po uporedivoj osnovi porasli su za 3% do sume od 5.7 milijardi dinara a dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) zabeležila je rast od 6% i iznosi 1.8 milijardi dinara.

vip mobile

Prema rečima Vipovog direktora/CFO Andreasa Grafa, kompanija je u prva tri meseca ove godine nastavila sa unapređenjem mreže i IT sistema kako bi svojim korisnicima obezbedila najbolje iskustvo u komunikaciji bilo da je reč o razgovorima ili prenošenju podataka i prisustvu na društvenim mrežama preko mobilnih uređaja. „Do kraja 2014. posebno ćemo se fokusirati na mrežu, u smislu poboljšanja pokrivenosti i modernizacije tako da ćemo širom Srbije zameniti opremu uređajima najnovije generacije na više od 550 lokacija. Proširićemo, takođe, i Vipov 2G i 3G signal u manjim gradovima i duž glavnih saobraćajnica, gde ćemo postaviti više od 320 novih baznih stanica. Planiramo da do kraja ove godine uložimo 23 miliona evra u dalji razvoj mreže.’’

 

Vip mobile ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od novembra 2006. do kraja marta 2014. godine u poslovanje uložio više od  807 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Samo tokom prvog tromesečja, Vip je uložio više od 6 miliona evra najvećim delom u sopstvenu mrežu i korisničku podršku.
Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je u prvom tromesečju 2014. godine ostvarila prihode od975.9 miliona evra. Grupa posluje u 8 zemalja regiona, zapošljavaoko 16.000 stručnjaka i ima oko 23 miliona korisnika.

Leave a Reply