Operateri

Vip mobile tokom prvih devet meseci ove godine ostvario 18,6 milijardi dinara prihoda

Vip je tokom prvih devet meseci ove godine ostvario prihod od 18.6 milijardi dinara što je rast po uporedivoj osnovi od 4% u odnosu na isti period 2013. godine.  Koristeći isto poređenje, devetomesečna dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) na kraju septembra 2014. uvećana je za 7%, po uporedivoj osnovi, do sume od 5.8 milijardi dinara. Do kraja septembra Vipu se pridužilo više od 2 miliona korisnika, 4.5% više u odnosu na isti period prošle godine, dok je tržišno učešće kompanije dostiglo 22%.

,,Vip je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji jer smo od novembra 2006. do sada u poslovanje uložili skoro 827 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Naš strateški fokus ostaje na pružanju najboljeg korisničkog iskustva našim privatnim i poslovnim korisnicima što podrazumeva unapređenje mreže i kvalitet i brzinu prenosa podataka kao i inovativnu ponudu’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile.

vip

Tokom ove godine Vip mobile je uložio više od 23 miliona evra u razvoj  i modernizaciju svoje mreže širom Srbije. U manjim mestima i duž glavnih saobraćajnica postavljeno je više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica, a mrežna oprema je modernizovana na 550 lokacija u 21 gradu kako bi se korisnicima obezbedilo bolje pokrivanje signalom i kvalitetnija usluga prenosa podataka, uz brži mobilni internet.

 

Kompanija zapošljava više od 900 domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 32 godine, a usluge su dostupne na 300 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 87 Vip centara.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je u prvih devet meseci ove godine ostvarila prihode od 2.99  milijardi evra. Grupa posluje u 8 zemalja regiona, zapošljava oko 16.000 ljudi i ima skoro 23 miliona korisnika.

 

Leave a Reply