Operateri

Vip mobile ulaže u razvoj mreže 23 miliona €

Vip mobile je uspešno završio prve dve faze velikog projekta unapređenja svoje mreže u Beogradu i ostatku Srbije vrednog 23 miliona evra koji obuhvata 21 grad i više od 550 lokacija. Modernizovana mreža Vip korisnicima obezbeđuje veću pokrivenost signalom na otvorenom i unutar objekata, i bolji kvalitet razgovora. Takođe, operater postavlja i više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica duž glavnih saobraćajnica i u manjim mestima pa će korisničko iskustvo će biti značajno unapređeno, uz brži internet na mobilnim uređajima.

Modernizacija mrežne opreme uređajima najnovije generacije u Beogradu uspešno je obavljena na teritoriji Čukarice, Rakovice, Voždovca, Grocke, Zvezdare, Palilule, Savskog Venca, Starog grada i Vračara, kao i u Pančevu, Valjevu, Šapcu, Požarevcu, Smederevu, Vranju, Pirotu, Boru i Zaječaru.

U narednih tridesetak dana radovi će u glavnom gradu obuhvatiti Novi Beograd, Zemun i Surčin kao i Leskovac, dok će do kraja oktobra mreža biti unapređena i u Nišu, Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Kruševcu, Kraljevu, Čačku i Užicu.

Tokom trajanja radova moguće su kratkotrajne degradacije signala, pa Vip unapred moli svoje korisnike za strpljenje i razumevanje. Ukoliko primete teškoće u saobraćaju oni na svojim mobilnim telefonima treba da podese automatsko biranje mreže, u okviru opcije: „Podešavanje mreže“. Stručne ekipe su osposobljenje da planirane intervencije izvedu brzo i efikasno kako bi eventualne poteškoće bile svedene na minimum.

Vipova mrežna oprema spremna je da podrži mrežu 4. generacije (LTE) i ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde.

O rasporedu i trajanju radova korisnici će redovno biti obaveštavani preko javnih glasila i putem Vipovih SMS poruka, veb sajta, Korisničkog servisa i na prodajnim mestima.

Leave a Reply