Operateri

Vip mobile za novogodišnje praznike pomaže decu sa posebnim potrebama

Kompanija Vip mobile već tradicionalno za novogodišnje praznike pomaže decu sa posebnim potrebama. Ove godine Vip će se odreći dela prihoda od SMS poruka koje korisnici pošalju tokom novogodišnje noći i usmeriti sredstva za nabavku zvučne semaforske signalizacije u pet gradova Srbije, koja će olakšati samostalno kretanje dece oštećenog vida. Projekat će biti realizovan u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike, uz pokroviteljstvo Ministarstva rada i socijalne politike.

U Zemunu, zajedno sa Gradskim sekretarijatom sa saobraćaj Beograda, Vip će opremiti poligon u specijalnoj školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ koji će se koristiti za njihovu obuku u samostalnom kretanju.

Na prometnih 5 raskrsnica u Kragujevcu, Nišu, Čačku i Valjevu, biće postavljeno 26 govornih uređaja za slepe i slabovide koji emituju govornu poruku o nazivu ulice za vreme zelenog svetla za pešake i zvučni signal za vreme trajanja zabrane prelaska ulice. Raskrsnice su odabrane na predlog članova Udruženja slepih Srbije, a opremu proizvodi i montira Pupin Telecom.

Vip je aktivirao i humanitarni broj 2001, putem kojeg svi Vipovi korisnici slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara, do 15. januara mogu da daju svoj doprinos nabavci dodatnih zvučnih semafora.

U okviru ovogodišnje donacije, više od 700 zaposlenih u Vipu priprema lične poklone koji će biti uručeni mališanima o kojima brine Udruženje samohranih roditelja Srbije.

Podsećamo da je Vip mobile prošle godine, takođe u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike, u okviru novogodišnje donacije opremio senzornim sobama četiri ustanove za decu sa posebnim potrebama u Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Jagodini. Praznična donacija 2008. godine je bila usmerena na opremanje dečijih domova širom Srbije u skladu sa predlozima Ministarstva rada i socijalne politike.

Leave a Reply