vip-mobile
Operateri

Vip ostvario tržišno učešće od 20.5%

Tokom prvog tromesečja ove godine prihodi kompanije Vip mobile porasli su za 18% u odnosu na isti period prošle godine do sume od 4.8 milijardi dinara. Dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) zabeležila je rast od 52% i iznosi 1.7 milijardi dinara. Vipu se do kraja marta pridružilo više od 1.9 miliona korisnika, dok je tržišno učešće kompanije dostiglo čak 20.5%, u odnosu na 16.1% koliko je iznosilo na kraju marta 2012. godine.

vip-mobile

“Stabilan rast kompanije i respektabilno tržišno učešće je direktan rezultat porasta broja privatnih i poslovnih korisnika, korišćenja mobilnog širokopojasnog interneta kao i činjenice da više od polovine svih prenetih brojeva u Srbiji dolazi u Vip mrežu. Nastavićemo da uvodimo inovacije i konkurentnu ponudu na tržište Srbije, unapređujemo našu HSPA+ mrežu i korisnički servis.”, izjavio je Andreas Graf, direktor Vip mobile.

Vip mobile ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od januara 2007. do kraja marta 2013. godine u poslovanje uložio 761 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Samo tokom prvog tromesečja ove godine, Vip je uložio 12.7 miliona evra.

Leave a Reply