Categories
Operateri

Vip pomogao postavljanje govornog uređaja za osobe oštećenog vida u Valjevu

U prisustvu gradonačelnika Zorana Jakovljevića i šefa Narodne kancelarije Dejana Marinkovića, danas su na centralnoj raskrsnici u Valjevu svečano pušteni u rad govorni uređaji za slepa i slabovida lica, koji predstavljaju novogodišnju donaciju Vipa ovom gradu. Osam govornih uređaja na uglu Karađorđeve i ulice Vuka Karadžića u velikoj meri će olakšati samostalno kretanje i bezbednost osoba oštećenog vida, s obzirom da do sada u Valjevu nije bilo sličnih uređaja.

Kompanija Vip mobile ukupno je donirala 2 miliona dinara za nabavku 26 govornih uređaja za pet raskrsnica u Valjevu, Kragujevcu, Nišu i Čačku, kao i za opremanje poligona za obuku u samostalnom kretanju učenika sa oštećenim vidom u školi “Veljko Ramadanović“ u Beogradu. Sredstva su prikupljena tako što se Vip odrekao dela prihoda od SMS poruka koje su korisnici slali tokom novogodišnje noći. Putem humanitarnog broja 2001, Vipovi korisnici su, slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara tokom decembra i januara, dodatno prikupili 750.000 dinara za opremanje još 5 raskrsnica u Zrenjaninu, Pančevu, Šapcu, Boru i Kruševcu.

U saradnji sa Savezom slepih Srbije, Vip mobile je takođe kreirao posebnu tarifu za članove ovog udruženja, koja je u potpunosti prilagođena njihovim potrebama u komunikaciji.