Operateri

Vip postavio govorni uređaji za osobe oštećenog vida u Čačku

Zahvaljujući donaciji Vipa, ljudi oštećenog vida u Čačku od petka mogu bezbedno da pređu jednu od najprometnijih raskrsnica u ovom gradu. Ukupno šest govornih uređaja koji olakšavaju nezavisno kretanje slepih i slabovidih osoba postavljeno je na raskrsnici Nemanjine i ulice Kneza Miloša.

Kompanija Vip mobile ukupno je donirala 2 miliona dinara za nabavku 26 govornih uređaja za semafore koji su postavljeni na 5 raskrsnica u Čačku, Valjevu, Kragujevcu i Nišu, kao i kupovinu specijalnih „dejzi plejer“ uređaja  koji pretvaraju pisani materijal u audio zapis i na taj način omogućavaju slepim ljudima da čitaju. Sredstva su prikupljena tako što se Vip odrekao dela prihoda od SMS poruka koje su korisnici slali tokom novogodišnje noći. Putem humanitarnog broja 2001, Vipovi korisnici su, slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara tokom decembra i januara, dodatno prikupili 750.000 dinara za opremanje još 4 raskrsnice u Zrenjaninu, Pančevu, Kruševcu i Šapcu, koje će biti otvorene tokom aprila.

Projekat se realizuje uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike i pokroviteljstvo Ministarstva rada i socijalne politike.

Leave a Reply