Operateri

Vip radionica u Novom Sadu 23. decembra

Kako unaprediti poslovanje i obezbediti održiv razvoj porodičnog biznisa govoriće se na Vip radionici “Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije” u Novom Sadu, u utorak, 23. decembra, sa početkom u 9.30 sati, u hotelu “Aurora”.
Radionica će okupiti porodične kompanije, ustanove i različite organizacije iz Vojvodine, a organizatori su konsultantska kuća Chapter 4 PR u saradnji sa Unijom poslodavaca Vojvodine, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile, saopštila je agencija “Chapter 4 PR”.
Ovo je četvrti u nizu događaj za preduzetnike iz Srbije, nakon Niša, Kruševca i Čačka. Cilj radionica je podrška preduzetnicima da na nov način sagledaju svoju firmu, upravljanje, poslovne izazove i da svoje poslovanje organizuju po najsavremenijim standardima.
– Učestvovala sam u Vip radionici “Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije” i u Beogradu i u Čačku i obe su bile zanimljive i veoma korisne. Važno je što se, pored Beograda, radionice održavaju i u drugim gradovima u Srbiji, koji su svaki za sebe specifične sredine. Najveća korist je što se osnivači i naslednici različitih kompanija, iz istog okruženja, nađu na jednom mestu, prepoznaju da imaju iste probleme i počinju više da komuniciraju jedni sa drugima, te da dele iskustva i ideje. To je nemerljiva korist, u odnosu na sve drugo što može da se pronađe i u literaturi – rekla je Sonja Čakarevid iz firme CINI Čačak.
Problemi finansiranja i tranzicije firmi u sledeću generaciju prepoznati su kao ključni za preduzetnike iz Vojvodine. Pored centralne teme i izazova sa kojima se suočavaju mnogobrojne porodične firme u ovoj pokrajni, na radionici u Novon Sadu biće reči i o zapošljavanju adekvatnog radnog kadra, administrativnim preprekama i o mnogim drugim temama koje su vlasnici porodičnih firmi identifikovali kao važne za njihov opstanak i razvoj. Biće predstavljene i studije slučaja, uspešnih porodičnih firmi iz Vojvodine. O glavnoj temi radionice, govoriće predstavnik kompanije Ernst&Young. Stručnjaci iz kompanije Vip mobile govoriće o načinu na koji savremene tehnologije mogu da olakšaju poslovanje, kao i o razvoju zaposlenih i pronalaženju adekvatnog kadra. O proceni rizika i opasnostima koji prete biznisu, govoriće predstavnici iz kompanije “AXA osiguranje”. Takođe, biće predstavljene studije slučaja uspešnih porodičnih firmi iz Vojvodine.

Leave a Reply