Operateri

Vip spreman da ponudi paket M2M rešenja

Vip mobile je spreman da ponudi paket rešenja Telekom Austrija Grupe za pametno merenje potrošnje domaćim kompanijama koje pružaju komunalne usluge, bazirano na M2M (Machine to Machine) komunikaciji.

Rešenje je predstavljeno na međunarodnoj konferenciji Telekom Austrija Grupe o poslovnoj prodaji održanoj u Beogradu od 15. do 17. oktobra.

Inovativni sistem pametnog merenja razvijen je u okviru TAG M2M, ćerke firme Grupe, i spreman je za sveobuhvatnu primenu unutar pametnih brojila u Austriji. Pametna brojila su uređaji koji automatski evidentiraju potrošnju električne energije ili gasa u redovnim intervalima, što je osnova za efikasno upravljanje energijom.

Uz kombinovano evidentiranje potrošnje energije i nivoa proizvodnje, pametna brojila pružaju i širok spektar dodatnih informacija, kao što je, na primer, merenje intervala potrošnje. Krajnji cilj nove tehnologije je da se postigne veća transparentnost i promoviše ušteda energije, što je korisno i za snabdevače električnom energijom i za krajnje korisnike.

TAG M2M resenje za pametno merenje potrosnje

Nakon prezentacije, stručnjaci Vip mobile naglasili su spremnost da domaćim kompanijama koje se bave snabdevanjem građana električnom i toplotnom energijom, gasom i vodom ponude TAG M2M paket rešenja za pametno merenje, koji je primenjiv na bazi više dobavljača, i tako obezbezbede tranzitnu mrežu visoke bezbednosti za prenos podataka između pametnih brojila i koncentratora podataka sa centralnim IT sistemima komunalnih preduzeća, kao i upravljanje uvođenjem i dvadesetčetvoročasovni rad neophodne infrastrukture. U svetlu planiranog instaliranja pametnih brojila u Srbiji, ova ponuda ima značajnu tržišnu vrednost.  

Leave a Reply