E-servisi · Operateri

Vip studenti u poseti Upravi za digitalnu agendu

Državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić, ugostila je u sredu 24. avgusta petnaest studenata, učesnika programa “Budi Vip student“. Oni su iskoristili priliku da se upoznaju sa radom u adiministraciji Republike Srbije kao i da vode kabinet Digitalne agende na jedan dan.

Uprava za digitalnu agendu otvorena je za saradnju sa svim organizacijama koje žele da zainteresuju mlade za učešće u ovoj oblasti. Ministarstvo želi da se zahvali kompaniji Vip koja uspešno izvodi četvrtu generaciju “VIP studenata“ koji su svoje potencijale usmerili na telekomunikacije jer smatra da je to pravi način da se razviju mladi stručnjaci koji će obezbediti budući razvoj ovog sektora. Zbog toga, Ministarstvo je ukazalo poverenje ovim mladim ljudima i dopustilo im da vode kabinet sekretara za Digitalnu agendu jedan dan.

Tom prilikom Jasna Matić je izjavila: „ Ulaganje u mlade, njihovo obrazovanje i pružanje prilike da steknu radno iskustvo je zadatak svih nas. Meni je velika čast da smo danas ugostili studente tehničkih, ekonomskih i drugih poslovnih usmerenja i da smo im pružili priliku da kažu kako oni vide budućnost u ovom sektoru, istaknu šta bi promenili i kako bi vodili sektor IKT. Nadam se da će neko od njih, kada za to dođe vreme, zauzeti moje mesto a da im je današnja poseta pomogla da malo bolje upoznaju rad državne administracije“.

“Pored ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu i opremu neophodno je konstantno ulagati i u razvoj mladih stručnjaka koji će razvijati oblast telekomunikacija u našoj zemlji i omogućiti primenu savremenih tehnologija. ” rekao je Tanasis Kacirumpas, predsednik UO kompanije Vip mobajl.

Projekat “Budi Vip student” kompanija Vip mobile je pokrenula je u novembru 2007. godine, sa ciljem da investira u obrazovanje i oblikovanje budućih eksperata u oblasti telekomunikacija na tržištu Srbije. Projekat su od samog početka podržali bivše Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo (danas uprava za Digitalnu Agendu), univerziteti i fakulteti sa pravom učešća u projektu i brojnih studentskih organizacija. Do sada je Vip stipendijama nagrađeno 80 studenata u 4 generacije. “Budi Vip student” proglašen je za najbolji projekat u kategoriji inovacija na svečanoj dodeli Evropskih nagrada za volontiranje zaposlenih na nacionalnom nivou, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i SMart Kolektiva.

One thought on “Vip studenti u poseti Upravi za digitalnu agendu

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Naslov ovog teksta trebalo je da glasi: “Vip studenti posetili vip upravu”!

    Sta je uopste “vip student”? Kakva je to diskriminacija?

Leave a Reply