Operateri

Vip u Beogradu ugostio 250 mališana bez roditeljskog staranja iz domova širom Srbi

Zahvaljujući kompaniji Vip mobile, 250 mališana iz domova za decu bez roditeljskog staranja iz šest gradova širom Srbije danas je obišlo najlepša mesta u Beogradu. Poseta glavnom gradu predstavlja završetak dobrotvorne akcije koju je Vip započeo u decembru prošle godine, kada je 50.000 evra donirano za opremanje domova novim nameštajem, video i audio opremom, kompjuterima, televizorima, klima uređajima i kuhinjskom opremom. Nakon donacije, štićenicima domova su u januaru uručeni novogodišnji paketići koje su za njih pripremili zaposleni u ovoj kompaniji.

Beograd su obišli mališani starosti od 7 do 20 godina iz domova za decu bez roditeljskog staranja „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, „Jefimija“ u Kruševcu, „Hristina Markišić“ u Aleksincu, „Mladost“ u Kragujevcu, „Stanko Paunović“ u Negotinu i Doma za decu bez roditeljskog staranja pri Centru za socijalni rad Ćuprija.

Tokom dana, mališani su u pratnji svojih vaspitača i zaposlenih u Vipu posetili Kalemegdan, Zoološki vrt, prošetali se Knez Mihailovom ulicom i ručali u McDonald’s restoranu na Terazijama. Popodne su proveli na Adi Ciganliji gde su se oprobali u različitim sportskim disciplinama i uživali u šetnji. Sa decom su bili i predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike, na čelu sa državnim sekretarom Snežanom Lakićević koja ih je pozdravila na Adi.

„Za izuzetnim zadovoljstvom smo se odlučili za ovu akciju, koju su aktivno podržali ne samo naši zaposleni, već i naši korisnici, što nas posebno raduje. Prošle godine, umesto kupovine uobičajenih novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene, novčanom donacijom pomogli smo domove i za decu pripremili preko hiljadu paketića. Pored toga, pokrenuli smo humanitarni broj 1003 putem kojeg su Vipovi korisnici slanjem SMS poruka uplatili više od 4.000 evra, i upravo je ovaj novac iskorišćen za organizaciju ekskurzije“, rekla je Dragana Roter, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Vipu.

U ime mališana i vaspitača, na gostoprimstvu se zahvalio Slobodan Marjanović, direktor doma u Banji Koviljači: „Ovo je divan gest kompanije Vip mobile, koji nas je duboko dirnuo. Deca su se posebno obradovala poseti Beogradu jer je za mnoge od njih ovo prvi dolazak u prestonicu. Svi znamo koliko deci koja odrastaju bez roditelja znače pažnja i ljubav, a Vip je u protekih nekoliko meseci pokazao izuzetnu brigu za naše mališane, na čemu im se iskreno zahvaljujemo“.

Leave a Reply