Categories
Operateri

Vipov novogodišnji dar za „Čika Bocu“

Kompanija Vip mobile će deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju u novogodišnjoj noći i za vreme Božića, kao i novac namenjen kupovini poklona za poslovne partnere i zaposlene, donirati udruženju roditelja-staratelja, dece i prijatelja dece obolele od malignih bolesti „Čika Boca“. Uz to, Vip je pozvao i svoje korisnike da se aktivno uključe u ovu akciju SMS doniranjem 50 dinara putem humanitarnog broja 2001 u narednih mesec dana. Prikupljena sredstva će omogućiti realizaciju niza aktivnosti koje imaju za cilj kvalitetniju rehabilitaciju dece i mladih lečenih od maligniteta. Očekivana vrednost donacije je 2 miliona dinara.

vip

Donacijom kompanije Vip i njenih korisnika biće organizovan i specijalno osmišljeni letnji kamp „Mi možemo sve!“, koji će deci od 7 do 18 godina bez prisustva roditelja pružiti rekreaciju i učenje veština korisnih za suočavanje sa mnogobrojnim pitanjima koja proizilaze iz lečenja. Planirano je i finansiranje rada jedinstvene internet radio stanice „MladiCe“ (www.radio-mladice.rs), koju uređuju i vode vršnjaci uspešno oporavljeni od kancera, sa ciljem da jednoglasno pošalju poruku svim slušaocima – „Rak je pobediv“! Biće organizovane i brojne akcije u cilju osnaživanja mladih koji se suočavaju sa ovom bolešću, ali i skretanja pažnje i aktivizma kod građana kako bi ovim hrabrim mladim ljudima pomogli da vode kvalitetniji život.

Udruženje „Čika Boca“ formirano je 2011. godine od strane roditelja-staratelja, dece i prijatelja dece obolele od raka, sa idejom da se mališanima i mladima i članovima njihovih porodica pomogne u suočavanju sa novim životnim okolnostima.

Vip je, u prethodnih pet godina, u okviru novogodišnjih donacija, podršku pružio mališanima obolelim od astme, žrtvama trgovine ljudima, deci bez roditeljskog staranja, slepim i slabovidim osobama, kao i mališanima sa autizmom širom Srbije.